Nu este nevoie să-ți cumperi haine noi pentru a-ți împrospăta garderoba, ci trebuie să fii mai atent atunci când te îmbraci, astfel încât să îți pui corpul și personalitatea în evidență. Mulți bărbați nu acordă atenție detaliilor și astfel pierd din vedere că acestea pot schimba radical o vestimentație.

Iată de ce este bine să ții cont, potrivit designer-ului vestimentar Claudiu Ungureanu:

  1. Investește într-un costum de calitate. Chiar dacă nu ești genul de persoană care poartă costum cu regularitate, ar trebui să ai unul pentru anumite ocazii – nu te poți duce la o întâlnire de afaceri sau la o nuntă în jeans. Costumul trebuie să fie din lână de calitate sau din bumbac, pentru a rezista mai mulți ani. Alege o culoare potrivită, apelează la un croitor pentru ajustări și cumpără una sau două cămăși cu care să îl poți purta.
  2. Poartă culoare. Deși încă mulți bărbați se tem să poarte culori, îți poți scoate în evidență vestimentația cu puțină culoare. Este un mod foarte eficient de a ieși din mulțime și a le arată celorlalți stilul tău în fashion.
  3. Încearcă lucruri noi. Cu cât înaintăm în vârstă, stilul nostru se schimbă. Este ocazia perfectă de a încerca un nou accesoriu sau o nouă culoare, care să ne scoată din zona noastră de confort.
  4. Folosește fierul de călcat. Obișnuiește-te ca înainte de a ieși din casă să te uiți în oglindă. Acordă atenție cutelor, petelor sau oricărui detaliu care ți se pare suspicios.
  5. Combină casualul cu formalul. De exemplu, poartă un sacou casual cu jeans și o batistă de buzunar sau o cravată cu o cămașă polo. Toate acestea te vor face o persoană interesantă pentru ceilalți.
  6. Nu descheia cămașa prea tare. Dacă nu ești la plajă sau nu ai corpul unui culturist, nu face acest lucru. Există o limită fină între sexy și respingător, trebuie să ai grijă să nu o depășești.
  7. Nu sacrifica confortul pentru stil. Iarna, mulți bărbați doresc să își scoată în evidență silueta, încât riscă să se îmbolnăvească purtând, de exemplu, doar o geacă de piele descheiată. Pe primul loc trebuie să fie confortul, și pe al doilea nevoia de a fi stilat. Există mai multe metode de a aduce un plus de stil ținutei tale când este frig afară. De exemplu, încearcă o eșarfă sau un pulover tricotat foarte cool.
  8. Nu uita de accesorii. Poartă pălării, brățări, pandative, iar dacă dorești un look mai matur, încearcă eșarfele, batistele de buzunar sau ceasurile.
  9. Evită chilipirurile atunci când este vorba despre pantofi. O pereche bună de pantofi poate rezista mai mulți ani, dacă știi să ai grijă de ei. Pantofii ieftini nu rezistă mult. Cumpără pantofi de calitate și privește-o ca pe o investiție. Poartă-i prin rotație în fiecare zi și curăță-i cu regularitate pentru a te bucura de ei ani buni.
  10. Nu purta tricouri cu mesaje comice și nepotrivite, cu logo-uri ale unor firme celebre. În schimb, poți transmite mai mult prin purtarea de culori îndrăznețe și prin intermediul accesoriilor.
  11. Nu combina maroul cu negrul. Contrastul dintre cele două culori este un dezastru. De asemenea, nu asorta pantofi maro la un costum negru.
  12. Nu purta sandale cu șosete. Sandalele se poartă vara, când temperatura este ridicată, așadar șosetele nu-și au rostul, nici măcar când vrei să pari cool.
  13. Probează înainte de a cumpăra. Nu cumpăra haine sau diferite accesorii fără a vedea cum arată pe tine. Încearcă mai multe piese pentru a afla ce-ți place și ce ți se potrivește.
Similar Posts