Deseori sunt întrebată de către iubitorii de plante, ce flori pot așeza în baie. Asta pentru că, baia de cele mai multe ori rămâne spațiul din casă unde ne gândim că nicio plantă nu poate să supraviețuiască condițiilor pe care le oferă: spații cu dimensiuni reduse și slab iluminate în mod natural sau diferențelor majore de temperatură și umiditate.

Însă, cu toate aceste inconveniente, sunt destul de multe plante care să se preteaze condițiilor oferite de baie. Mai jos ți-am pregatit un top 5 plante perfecte pentru un asemenea loc din casă.

Bambusul norocos
În Feng-shui se spune despre Bambusul norocos ca are capacitatea de a aduce energia pozitivă în spațiul în care se află. Nu trebuie să uiți că vasul în care se află trebuie să fie în permanență plin cu apă și că această apă se schimbă o dată pe saptămână, iar o dată pe lună se spală rădăcinile bambusului și interiorul vasului în care este așezat.

Philodendronul
Este planta perfectă dacă și baia ta nu ai prea multă lumină. Pentru o dezvolatre armonioasă trebuie să-i menții pământul ușor umed în permanență și din când în când să-i administrezi și un fertilizant specific plantelor decorative prin frunze. Să știi că nu se supără dacă vei uita să-l uzi o săptămână, cu amendamentul ca această situație să nu devină o regulă.

Bromeliile
Sunt plante ce preferă lumina filtrată și o umiditate atmosferică ridicată. În cazul plantelor de aer, să știi că acestea se udă doar o dată pe săptămână, în rest se vor mulțumi cu umiditatea mediului ambiant. Este bine să se afle cât mai aproape de geam, dacă acesta are expoziție nordică.

Spathiphyllum
Crinul păcii este un adevarat filtru pentru aer, el fiind cunoscut pentru proprietatea de a curăța aerul de substanțele toxice, care viciază aerul. Ca și îngrijire, să știi că preferă un substrat umed, dar fără ca apa să fie stagnantă la baza ghiveciului.

Orhideea Phalaenopsis
Și cea mai populară orhidee își poate găsi un loc în baia ta, dacă există un loc luminos fără soare direct. Umiditatea și variațiile de temperatură din baie o vor ajuta să înflorească mai ușor.

Sursa: www.adelaparvu.com

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *