Ne-am obișnuit să credem că roșiile sunt mai utile atunci când le consumăm crude și facem o salată cu ele. Și, deși acest lucru este adevărat, ele sunt de fapt o alegere mai bună pentru stomacul dvs. atunci când sunt gătite. Și există multe alte alimente care vă pot surprinde cu beneficiile lor, în funcție de modul în care sunt pregătite.

Noi, cei de la Ponturi Despre, am devenit curioși cu privire la anumite produse și cum pot deveni mai utile odată cu trecerea timpului sau chiar după ce sunt prăjite – și am dori să vă împărtășim ceea ce am învățat.

1. Bananele
Dacă suferiți de diabet, este mai bine să mâncați banane care sunt mai puțin coapte decât cele coapte mai mult, spun experții. Când o banană se coace, amidonul începe să se transforme în zahăr pe care trebuie să îl controlați în timpul diabetului.

Pe de altă parte, bananele necoapte mai au și alte beneficii pentru sănătate. Acest lucru se întâmplă datorită unui amidon numit amidon rezistent pe care acestea îl conțin. Pentru noi este dificil de digerat, deoarece este ca și cum ai mânca un cartof crud.

2. Ciupercile
Deși ciupercile pot pierde vitamina B după ce au fost fierte, există și câteva beneficii mari pe care le obțin după ce au atins căldura. Gătitul crește numărul de antioxidanți, iar dacă vă place să mâncați această legumă, este recomandat să o faceți la grătar sau la cuptorul cu microunde, în loc să o fierbeți sau să o prăjiți.

3. Roșiile
Ne-am obișnuit să mâncăm roșii crude. Da, conțin vitamina C, dar experții spun că, atunci când sunt gătite, acestea au niveluri mult mai ridicate de licopen. Și acesta poate fi un antioxidant mai puternic decât vitamina C. De asemenea, gătitul roșiilor poate înmuia fibrele, astfel încât acestea să devină mai ușor de digerat.

4. Morcovii
Este puțin surprinzător, dar morcovii, care sunt atât de buni pentru noi datorită beta-carotenului, au un nivel mai ridicat de nutrienți atunci când sunt fierți. Aceastei legume îi place să fie încălzită. Fierberea poate crea și mai mult beta-caroten disponibil în morcovi.

Este mai bine să gătiți morcovii în coaja proprie, astfel încât ei își pot tripla puterea antioxidantă globală. În același timp, tăierea lor înainte de gătit s-ar putea să nu fie cea mai bună idee, deoarece nutrienții se scurg în acest fel mai ușor în apă. Este mai bine să îi tocați după fierbere.

5. Spanacul
Spanacul este plin de substanțe nutritive, dar puteți absorbi mai mult calciu și fier dacă îl gătiți, spun medicii. Când gătiți spanacul, acest element se descompune și puteți obține mai multe beneficii pentru sănătate.

6. Brânza
Brânza este o sursă excelentă de proteine, dar fiecare tip poate avea beneficii suplimentare diferite. De exemplu, mozzarella este mai scăzută în sodiu și calorii decât majoritatea celorlalte brânzeturi. De asemenea, conține bacterii care acționează ca probiotice, astfel încât poate îmbunătăți sănătatea intestinului și sistemului imunitar.

În același timp, brânza albastră are mai mult calciu decât majoritatea celorlalte brânzeturi, dar poate fi prea sărată pentru unii oameni.

7. Pâinea

S-a constatat că pâinea prăjită are un indice glicemic mai scăzut. Acest indice are un efect pozitiv asupra nivelului de zahăr din sânge, deci poate fi o opțiune mai bună pentru diabetici.

Pâinea cu smântână conține niveluri mai ridicate de antioxidanți și folat decât alte tipuri de pâine. De asemenea, are niveluri mai mici de fitat, astfel încât permite corpului tău să absoarbă nutrienții mai ușor.

8. Sfecla roșie
Un studiu a examinat efectele consumului zilnic de 250 de mililitri de suc de sfeclă roșie pe 68 de persoane cu hipertensiune arterială. Drept urmare, cercetătorii au descoperit că a scăzut semnificativ tensiunea arterială. Pe de altă parte, sfecla roșie fiartă poate fi mai ușor de digerat, deoarece fibrele sale tari se descompun mai ușor.

Similar Posts