Construirea unei cariere de succes și posibilitatea de a vedea lumea merg mână în mână atunci când dispui de echilibru, dorința și inteligența în calcularea bugetului, dar și a timpului.

Lisa Xia, expert de călătorie, a scris recent un articol pentru Huffington Post, în dorința de a-i învăța pe oameni să nu renunțe la visul lor de a călători, chiar dacă job-ul le ocupă mare parte din timp.

Practică agnosticismul destinațiilor!

Flexibilitatea în alegerea unei destinații îți va îngădui să valorifici cele mai mici tarife practicate de companiile aeriene! Pe de altă parte, datele și destinațiile bătute în cuie nu îți dau această posibilitate.

În ciuda prețurilor în continuă creștere, încă există oferte extraordinar de convenabile ce pot fi găsite prin intermediul motoarelor de căutare specializate în domeniul călătoriilor.

Un astfel de motor de căutare recomandat de Huffington Post este Kayak’s Explore, pentru funcționalitatea sa. Oferă userilor posibilitatea de a stabili parametrii în ceea ce privește cel mai mare preț pe care sunt dispuși să-l plătească pentru un bilet către absolut orice destinație, în orice perioadă de timp.

Cere sfaturi, dar urmează-ți mereu instinctul!

Cu siguranță nu vei dori ca la finalul vacanței să ajungi la concluzia că ai fost păcălit de cineva, așa că instinctul tău este cel pe care trebuie să te bazezi în luarea deciziei finale!

Este important ca în prealabil să stai de vorbă cu cât mai mulți specialiști în domeniu pentru a înțelege cum funcționează lucrurile și pentru a-ți face o părere în ceea ce privește media perețurilor practicate.

Cu ajutorul forum-urilor de travel, platformei TripAdvisor, platformelor de social media și, nu în ultimul rând, al Google-ului, informarea este la îndemâna oricui.

Nu uita că nimeni nu va gând în interesul tău, așa cum o faci tu însuți!

După ce ai consultat atât mediul online, cât și o serie de tour operatori, ia o decizie bazată pe raportul calitate – preț!

Nu-ți fie teamă să faci totul de unul singur!

Pentru călătorii neexperimentați, cercetarea complexității de rute, hoteluri ori itinerarii existente poate fi ceva intimidant, însă mediul online și recenziile altora au făcut acest lucru mult mai ușor de-a lungul timpului.

Ideal ar fi să începi totul prin achiziționarea unui ghid pentru a repera o rută generală în țară sau regiunea de care ești interesat. Pasul următor îl reprezintă cercetarea online (forum-uri, blog-uri, site-uri de specialitate) și achiziționarea primei (sau primelor două) nopți de cazare pentru a lăsa deschisă portița către recomandări făcute la fața locului și schimbări de itinerariu.

Fii loial unei companii aeriene!

Avantajul faptului că alegi să călătorești mereu cu aceeași companie aeriană îl reprezintă punctele de loialitate care scad prețul inițial al biletului. Cu cât călătorești mai mult, cu atât biletele vor fi mai ieftine!

În plus, trebuie să te gândești foarte bine când hotărăști să folosești punctele de loialitate acumulate în achiziționarea unui bilet de avion. Uneori, există posibilitatea ca achitarea cu cash să fie mai avantajoasă! Cum? Punctele primite înapoi pot fi multe și îți pot folosi atunci când alegi o destinație îndepărtată pentru care în mod normal ai plăti un bilet de avion cu o suma foarte mare.

Sursa: www.agentiadepresamondena.com

Similar Posts