În mod normal, obținerea de urmăritori (followers) este un lucru bun, dar numai dacă rămân la nivelul rețelelor sociale. Statisticile spun că 16% dintre femei s-au confruntat cu urmărirea. Și dacă simțiți că cineva vă urmărește, este întotdeauna bine să știți cum să gestionați situația în siguranță.

Ponturi Despre pledează pentru siguranță, așa că am adunat câteva sfaturi utile pentru a vă ajuta să evitați consecințele nefaste dacă sunteți urmărite. De asemenea, la sfârșitul articolului vă oferim câteva ponturi pentru a afla cum să verificați dacă sunteți urmărite.

1. Fiți conștiente de împrejurimi

Acordați atenție fiecărui detaliu, inclusiv numele străzilor, numerele caselor, clădirile, magazinele și cafenelele din jur. Cunoașterea locației exacte vă va ajuta să obțineți ajutorul necesar. Evitați căile înguste și slab iluminate, cum ar fi aleile, coridoarele, unde există doar una sau două căi de intrare și ieșire.

2. Apelați la ajutor

Folosiți telefonul pentru a apela la prieteni sau membri ai familiei care ar putea fi în apropiere. Spuneți-le locația dvs. și cereți-le să vină să vă ia. Este mai bine să organizați întâlnirea într-un spațiu public, cum ar fi o cafenea sau un magazin. Dacă nu aveți un telefon sau telefonul dvs. nu mai are baterie, mergeți în orice unitate, spuneți-le că sunteți urmărit și cereți să folosiți telefonul.

3. Mergeți către locuri aglomerate

Este mai ușor să pierzi un urmăritor când sunteți într-o mulțime și este probabil să ezite mai mult să facă o mișcare în fața altor oameni.

4. Nu mergeți direct acasă

S-ar putea să fiți încolțită în timp ce încercați să mergeți spre casa dvs. De asemenea, urmăritorul va învăța unde locuiți și s-ar putea să aștepte să părăsiți casa sau să vă întoarceți mai târziu. Nu este sigur să vă duceți acasă până nu sunteți 100% sigură că nu mai sunteți urmărită.

5. Faceți multe opriri în locuri neașteptate

Treceți strada pentru a cumpăra o cafea. Vizitați un prieten la serviciu. Duceți-vă la cumpărături la mall. Făceți-vă traseul cât mai complicat posibil. În același timp, va fi mai dificil să fiți urmărită și poate chiar să-l plictisească pe urmăritor suficient pentru a renunța la urmărirea dvs.

6. Folosiți orice ocazie pentru a studia aspectul urmăritorului dvs.

Încercați să studiați persoana care vă urmărește în timp ce reușiți să rămâneți neobservată. Nu vă uitați înapoi direct. Urmăriți prin geamurile și oglinzile mașinii, faceți ocoluri și priviți în jur în timp ce traversați străzile. Dacă decideți să raportați incidentul, cunoașterea aspectului urmăritorului va fi de mare ajutor.

7. Schimbați-vă aspectul

Dacă purtați mai multe straturi de haine scoateți stratul exterior. Fără jachetă, glugă sau haină, ar fi mai greu pentru urmăritor să vă recunoască într-o mulțime. Adăugarea sau îndepărtarea unei eșarfe sau ochelari de soare ar fi, de asemenea, utilă. În plus, băgați-vă gluga în interior și prindeți-vă părul pentru a fi mai greu de apucat.

8. Vorbiți cu cineva

Încercați să purtați o conversație cu cineva de pe stradă. Făceți-vă că sunt prietenii dvs. pentru a da impresia urmăritorului că nu sunteți singură. De asemenea, puteți vorbi cu membrii personalului din orice unitate în care ați intrat. Informați-i că sunteți urmărită și întrebați-i dacă vă pot acompania pe stradă până când veți găsi o cale sigură spre casă.

9. Faceți un zgomot

Dacă simțiți că lucrurile merg spre rău, țipați. Puteți striga: „Foc!” în loc de „Ajutor!” întrucât oamenii reacționează la acest cuvânt mai des. Sunetele puternice pot atrage simultan atenția asupra situației și îl pot speria pe atacator. Rețineți însă că astfel, în unele cazuri, puteți provoca acțiuni mai violente din partea infractorului.

10. Țineți cheile la îndemână
Dacă aveți o mașină, cu cât vă puteți accesa mai rapid cheile, cu atât mai bine. Este drumul dvs. spre siguranță și nu vreți să petreceți timp căutându-le în geantă. Dar, de asemenea, în cel mai rău caz, cheile sunt și arma dvs. Țineți cheile cu dinții îndreptați spre exterior între degete. Acum nu numai că aveți pumni, ci și ceva ascuțit în interiorul lor cu care să vă apărați.

Bonus: Cum să verificați dacă sunteți urmărită
Cel mai important lucru este să înțelegeți dacă sunteți cu adevărat urmărită sau pur și simplu paranoică.

  • Schimbați ritmul mersului. Dacă potențialul urmăritor ajunge la acceași viteză de mers, suspiciunile dvs. sunt probabil corecte.
  • Faceți câteva schimbări de mers iraționale (de exemplu, înconjurați aceeași clădire) și traversați strada și vedeți dacă vă urmărește în continuare.
  • Înșelați-l să meargă după dvs. în interiorul unui magazin, apoi plecați. Dacă a plecat și el, reveniți imediat înăuntru. Nu are alte motive să se întoarcă dacă nu vă urmărește.
Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *