Toată lumea știe sau ar trebui să știe importanța consumului de apă în mod regulat. Cu toate acestea, chiar și excesul de apă ne poate dăuna. Există unele situații în care este de preferat să nu consumăm apă.

1. Chiar înainte de culcare

Dacă urmează să luăm medicamente, nicio problemă, dar trebuie evitate cantitățile mari de apă înainte de culcare. Poate perturba somnul, trezindu-ne pentru a merge la baie; dar mai grav este faptul că, în repausul pentru somn, organele noastre funcționează mai lent, inclusiv rinichii. Prin urmare, este posibil să ne trezim cu fața sau picioarele umflate.

2. În timpul antrenamentului intens

În timp ce ne antrenăm din greu, corpul ajunge să elibereze multă apă sub formă de transpirație, iar temperatura corpului devine mai mare. Avem tendința firească de a bea multă apă pentru a încerca să echilibrăm pierderea.

Totuși, acest obicei ne poate afecta electroliții, provocând amețeli, greață și cefalee. Ca să nu mai vorbim că prea mult lichid în corp suprasolicită inima, care deja lucrează din greu. Prin urmare, ideal este să consumăm apă după ce am terminat antrenamentul și suntem odihniți.

3. Dacă urina este transparentă

A urina prea deschis la culoare poate însemna că bem prea multă apă. Așadar, este posibil să eliberăm prea mult sodiu și alte substanțe nutritive din corp, lucru care poate duce chiar la atac de cord.

4. Când mâncăm picant

Alimentele picante conțin o componentă numită capsaicină, care este responsabilă pentru senzația de arsură din gură. Pentru a combate această arsură, este ideal să bem lichide precum laptele, care neutralizează efectele capsaicinei. Consumul de apă ajută doar la răspândirea substanței în gură și esofag.

5. În timpul meselor

Saliva conține substanțe esențiale pentru începutul digestiei. De asemenea, ajută la combaterea bacteriilor care se acumulează pe dinți. Când bem apă în timpul meselor, ajungem să diluăm saliva, ceea ce ne poate afecta digestia.

6. Dacă este apă de mare

Apa mării este sărată și oamenii, de obicei, nu o beau. Dacă am ingerat-o, trebuie scuipată de îndată, deoarece apa de mare conține numeroase microorganisme care pot fi dăunătoare sănătății. De asemenea, sarea din apa de mare poate provoca deshidratare și afecta rinichii.

Sursa: www.atlas-geografic.net

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *