De obicei bărbaților le este mai greu decât femeilor să găsească ceea ce caută. Dar de ce se întâmplă asta? Să fie de vină lipsa de concentrare sau natura?

Nu este vorba de lene, ci de natură. Dacă de multe ori bărbații nu găsesc ceea ce caută, spre deosebire de femei, se datorează faptului că cele două genuri au „vedere periferică” diferită (puteți face acest experiment acasă cu partenerul/partenera). Vederea periferică ne permite să percepem forme, culori și mișcări ale obiectelor care nu sunt în fața ochilor noștri. Femeile pot vedea cu o precizie bună de până la 45° și, în unele cazuri rare, dezvoltă o vedere periferică apropiată de 180°.

De ce femeile văd mai bine?

Originea acestei diferențe poate sta în obiceiurile sociale preistorice. Femeile, care se ocupau în principal de colectarea fructelor, ierburilor și rădăcinilor, au dezvoltat un câmp vizual mai larg.

În ceea ce privește bărbații, dimpotrivă. Obișnuiți cu vânătoarea, au dezvoltat abilitatea de a-și concentra atenția asupra unui singur obiect, chiar dacă acesta se află la distanțe mari și se mișca rapid.

Cercetările recente au demonstrat că bărbații văd mai bine lucrurile la distanță, în timp ce femeile se concentrează mai bine asupra lucrurilor din apropiere. Bărbații și femeile au priorități subconștiente diferite atunci când desfășoară activități în mediul înconjurător.

Se pare că femeile au o memorie ca de elefant: își amintesc totul despre toată lumea. Conversații, puncte de vedere, emoții, evenimente despre care bărbații au doar amintiri foarte vagi. Prin urmare, femeile sunt iritate de lipsa de amintiri detaliate ale partenerului.

Deci, bărbații uită lucruri deoarece creierul lor nu este structurat pentru a reține micile detalii.

Sursa: www.atlas-geografic.net

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *