Noi suntem siguri că oamenii care se iubesc și se prețuiesc sunt întotdeauna o companie bună. Și există câteva lucruri aparent neimportante care pot spune multe despre atitudinea unei persoane față de sine.

Iată o scurtă listă cu lucruri pe care oamenii le fac și care descriu perfect felul în care se tratează pe sine.

Nu mănânci sau bei din vase crăpate/cioplite

O persoană care se respectă va arunca o ceașcă sau o farfurie preferată dacă va vedea o fisură în ea. Dar dacă o persoană se gândește: „Orice ar fi, este suficient de bună” și continuă să mănânce din această farfurie ani de zile, înseamnă că la nivel subconștient știe că nu merită cele mai bune lucruri în viață. Când ne mulțumim cu mai puțin, nu primim lucrurile pe care le merităm de fapt.

Ești atent cu ceea ce mănânci

Dacă oamenii mănâncă orice-ar fi, înseamnă că nu le pasă de ei înșiși. Și nu este vorba despre prețul mâncării (cu toții cumpărăm mâncare la reducere – și asta este foarte bine). Dar chiar dacă veniturile unei persoane nu sunt foarte mari, dacă se prețuiește pe ea însăși, va încerca să aibă o dietă echilibrată și să cumpere alimente de calitate.

Felul în care servești masa

Poți merge la restaurante luxoase, poți cumpăra mâncare doar de la magazinele care vând cele mai bune produse și poți chiar urma toate recomandările nutriționistului personal. Dar toate acestea nu înseamnă nimic dacă mănânci repede și în timp ce privești ecranul smartphone-ului sau al televizorului. Dacă mănânci încet, nu numai că îți poți îmbunătăți digestia, dar îți poți întări și relația cu tine însuți.

Când Kamin Mohammadi, un editor de revistă din Londra, a mers în Florența pentru a învăța să se iubească și să se accepte. Unul dintre primele sfaturi pe care le-a primit a fost cum să servească masa. Un localnic i-a spus: „Am pus masa, am pus un șervețel, poate chiar o vază cu flori, un pahar de vin. Gătesc ceva delicios. Nu  fac asta pentru că cineva verifică cât de bine arată masa mea. O fac pentru mine. O fac pentru că mă simt bine când o fac. În acest fel, mă simt mai fericit. Așa dau dovadă de respect față de mine. ”

Nu răspunzi la telefon / mesaj dacă nu poți

În zilele noastre, când aproape fiecare persoană din lume are un telefon în buzunar și mesajele sunt trimise în fiecare minut, a devenit aproape imposibil să ignori e-mailurile, mesajele și apelurile telefonice. Și nu este un lucru teribil dacă nu răspunzi la mesaje imediat. Cel care își prețuiește cu adevărat timpul și are prioritățile stabilite, trăiește și se comportă conform propriilor dorințe și nevoi.

Achiziționarea hainelor de calitate în locul celor ieftine „pentru orice eventualitate”

Unii oameni văd reducerile de la magazinele de haine și nu se pot opri din a cumpăra ceva de care nu au nevoie. Și, în momente ca acestea nu au în vedere calitatea, aspectul și necesitatea reală: „Este atât de ieftin, probabil că îl voi folosi la un moment dat”. O persoană care se respectă, are o atitudine diferită față de haine. Dacă hainele tale sunt adecvate, ele te vor ajuta să faci o impresie bună și îți vei îmbunătăți propria stimă de sine. De ce să vă mulțumiți cu mai puțin și să plătiți pentru ceva de care nu aveți nevoie?

Nu porți haine vechi și de proastă calitate
Foarte des, oamenii poartă lucruri pe care nu le pot arunca, dar, în același timp, nu le pot purta afară pentru că sunt pătate sau au găuri în ele. Psihologii spun: hainele care arată prost (cu găuri și pete) au un impact negativ asupra stimei noastre de sine. Purtând haine frumoase, o persoană își întărește încrederea în sine. Și nu contează dacă stai acasă în fața televizorului sau ești la serviciu.

Ai pantofi calitativi
O persoană căreia nu îi pasă de sănătatea și aspectul său nu îi va păsa cu adevărat nici de calitatea pantofilor. Pantofii ieftini ar putea arăta bine, dar dacă sunt confecționați din materiale de calitate proastă, acest lucru va duce la disconfort și poate chiar la probleme grave de sănătate. Pantofii buni sunt fabricați în conformitate cu anatomia picioarelor noastre, iar microclimatul din interiorul pantofului este optim, și ceea ce este cu adevărat important este ca acești pantofi să poată fi folosiți mai multe sezoane și să arate în continuare minunat. Oamenii care își prețuiesc banii și sănătatea nu se zgârcesc la pantofi.

Nu ignori problemele de sănătate
Sănătatea noastră este un cadou de neprețuit și a nu ne îngriji este de neiertat. Toată lumea ar trebui să știe acest lucru, dar se pare că există încă oameni care sunt foarte neglijenți cu privire la propria sănătate. Ei cred că a merge la controale regulate și a face analize de sânge sunt o pierdere de bani. Mai mult decât atât, chiar și atunci când corpul lor semnalează că este ceva în neregulă cu sănătatea lor, ei nu merg la medic și speră doar că problema va dispărea cumva. O persoană care se iubește cu adevărat pe ea însăși își va asculta corpul și va reacționa chiar la primele simptome. Știe că, în acest caz, banii nu sunt cel mai rău lucru pe care îl poate pierde.

Ai grijă de dinți
Starea dinților tăi poate spune multe despre tine. Un zâmbet sănătos nu este doar un semn al sănătății, ci încă un lucru care asigură încrederea în sine. Dinții strâmbi, cu aspect rău, cariile și respirația urât mirositoare ne distrug toate încercările de a arăta atractiv. Oamenii care se iubesc și se respectă pe ei înșiși își amintesc acest lucru și vizitează regulat medicul dentist pentru a avea grijă de sănătatea gurii lor.

Ai lenjerie de pat calitativă
În medie, oamenii își petrec 1/3 din viață dormind. Calitatea somnului nostru definește modul în care ne simțim în timpul zilei: când suntem privați de somn devenim iritabili, absenți și neproductivi. Alegerea lenjeriei de pat este destul de importantă. Țesăturile artificiale pot provoca iritarea pielii și, de asemenea, pot avea acarieni. Țesăturile de calitate slabă și cearșafurile nespălate pot provoca probleme ale pielii și reacții alergice. Cei care apreciază confortul fizic și psihologic nu vor ignora calitatea lenjeriei de pat. Cumpără întotdeauna 100% bumbac. De asemenea, puteți cumpăra lenjerii de pat din bambus sau viscoză. Dar nu cumpărați lenjerii din țesături sintetice.

Faci activitate fizică suficientă
Nu este un secret faptul că exercițiile fizice sunt bune pentru sănătatea ta. Ajută la reducerea greutății și scade șansele de a avea boli cardiovasculare, accident vascular cerebral sau diabet de tip II. În plus, practicarea sportului influențează pozitiv stima de sine. Oamenii de știință au dovedit că persoanele care nu au probleme de stimă de sine sunt mai mai active fizic. Activitatea fizică vă ajută să vă susțineți sănătatea corpului, să reduceți stresul și să îmbunătățiți calitatea vieții.

Nu bârfești despre alții
Oamenii care nu se respectă se simt bine pentru o perioadă scurtă de timp când vorbesc despre ceilalți pe la spate. Aceasta este gelozia. În loc să facă ceva pentru a-și schimba viața, oamenii cu o stimă de sine scăzută vor încerca să devalorizeze succesul celorlalți. O persoană care se respectă nu își va pierde timpul și energia pe bârfe. Nu încearcă să arate mai bine, micșorându-i pe ceilalți. Ei înțeleg că viața lor este responsabilitatea lor și atunci când ceva nu merge bine, ei sunt de vină, nu prietenii lor norocoși.

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *