Ponturi Despre vrea să profitați la maximum de somnul dumneavoastră, așa că am enumerat câteva dintre avantajele unei camere cu temperaturi mai scăzute atunci când mergeți la culcare.

1. Ne ajută să rămânem tineri

Dormitul într-o cameră cu o temperatură mai scăzută favorizează producția de melatonină, numită și „hormonul somnului” al corpului. Este, de asemenea, un antioxidant, ceea ce înseamnă că servește ca hormon anti-îmbătrânire pentru organism.

2. Poate ajuta la prevenirea insomniei

Studiile arată că mai multe forme de insomnie sunt de fapt asociate cu temperaturi mai ridicate ale corpului. Mulți insomniaci au dificultăți în reglarea temperaturii corpului. Păstrând o temperatură mai scăzută în dormitoare ne putem ajuta corpul să își inducă somnul.

3. Ține stresul departe

Temperaturile mai ridicate înseamnă că organismul eliberează mai mulți „hormoni ai stresului” numiți cortizol. O cameră mai rece poate ajuta la menținerea nivelului de cortizol sub control, ceea ce înseamnă mai puțin stres și o calitate mai bună a somnului.

4. Scade riscul împotriva anumitor boli

Dormitul într-o cameră răcoroasă ne poate reduce șansele de a dezvolta boli metabolice precum diabetul. De asemenea, îmbunătățește nivelul hormonilor de creștere care ajută la prevenirea bolilor de inimă, a depresiei și a obezității. Creșterea melatoninei reduce, de asemenea, șansele noastre de a suferi de boala Alzheimer.

5. Poate duce la un somn mai profund și neîntrerupt

Când suntem într-un somn profund, corpul nostru îndeplinește sarcini esențiale, cum ar fi repararea celulară și consolidarea memoriei, dar este incapabil să ne regleze temperatura corpului. O creștere a temperaturii din cameră ne poate trezi din somnul profund, astfel încât a fi într-o cameră rece scade șansele ca acest lucru să se întâmple.

6. Previne infecțiile

Femeile pot preveni infecțiile dormind într-o cameră cu o temperatură mai scăzută. Bacteriilor și ciupercilor le place să trăiască în medii calde și umede, astfel încât păstrarea camerei răcoroase le va împiedica să se răspândească peste noapte.

7. Poate ajuta la îmbunătățirea fertilității masculine

Acest lucru se datorează faptului că expunerea prelungită la căldură poate afecta fertilitatea masculină într-un mod negativ. A dormi într-o cameră rece poate împiedica acest lucru. Dacă intenționați să creați un copil în curând, acesta este un alt motiv pentru a reduce acel termostat.

8. Poate ajuta la ameliorarea durerii și inflamației

La fel cu a pune gheață sau o compresă rece pe o zonă umflată sau inflamată a corpului, dormitul într-o cameră rece poate avea un efect calmant ce poate ajuta împotriva durerii și inflamației, care altfel ar putea întrerupe somnul. Acesta este unul dintre motivele pentru care mulți sportivi preferă să doarmă într-o cameră rece după un efort crescut.

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *