Franțuzoaicele sunt cunoscute pentru frumusețea lor, iar femeile din întreaga lume încearcă să afle secretele acestora. Deși secretele lor pot fi respectate cu ușurință, ți-am pregătit o listă cu 7 greșeli de frumusețe pe care franțuzoaicele nu le fac niciodată.

Dacă nu respecți încă toate aceste reguli, destul de simple de altfel, poate este momentul să o faci. Vei reuși să ai un look impecabil, fără să depui foarte mult efort.

1. Nu exagera cu produsele de hairstyling

Știm că poate îți place părul drept sau ți-ai dori bucle perfect definite, însă utilizarea ustensilelor cu acțiune termică dăunează firului de par. Dacă folosești zilnic placă de păr sau ondulator, părul tău va deveni tern, uscat și lipsit de vitalitate și este fix opusul a ceea ce îți dorești, nu? Acceptă-ți podoaba capilară așa cum este ea, din când în când, și pentru a cuminți firele rebele folosește un ulei de păr. Vei fi mulțumită de rezultat.

2. Rujul pe dinți – inacceptabil!

Un lucru dizgrațios, care se poate întâmplă oricui din păcate, este să ai ruj pe dinți. Franțuzoaicele au un secret foarte util. Cunoscute pentru faptul că poartă mereu ruj roșu, acestea pun indexul între buze după aplicarea rujului, asigurându-se astfel că elimină excesul care ar putea ajunge în zone nedorite. Ingenios, nu?

3. Nu exagera cu pensatul

Anii ’90 s-au dus și, deși în modă asistăm la o revenire a acestora, acest lucru nu este valabil și în beauty. Asta înseamnă că nu trebuie să exagerezi cu pensatul, forma naturală a sprâncenelor fiind în continuare cea mai apreciată. Periază-le mereu și folosește un gel de fixare. Poți aplica și fard, însă trebuie să știi foarte bine să le conturezi. Liniile trasate în afara liniei naturale arată complet ridicol.

4. Fii atentă la manichiură

Ai văzut vreodată vreo franțuzoaică cu manichiura stricată? Nu stă niciodată cu oja sărită pe unghii. Asigură-te că respecți toți pașii (baza, lacul de unghii, top coat) atunci când o aplici și dacă observi că această se strica, încearcă să îți faci cât mai repede o nouă programare.

5. Nu folosi nuanța greșită de fond de ten

Să îți găsești nuanța perfectă de fond de ten este întotdeauna o provocare. În magazin, din cauza luminii, tenul arată perfect, însă atunci când ieși pe stradă observi efectul de mască. În acest caz cel mai bine este testezi fondul de ten, iar apoi să ieși în lumina naturală și să analizezi cu atenție.

Totodată, franțuzoaicele nu aplică niciodată un strat foarte gros de fond de ten. Arată inestetic, așa că preferă un machiaj cât mai ușor și natural. Se va aplica mai ușor și se va potrivi mult mai bine.

6. Nu exagera cu machiajul de contouring

Contouring-ul este out, însă recunoaștem, poate fi util, dar doar dacă este aplicat corespunzător. Cel mai bine este să îți pui în evidență trăsăturile, însă fără prea multe produse de make-up. Aplică puțin bronzer și iluminator în zonele în care ai nevoie. Poți folosi un ulei de față pentru a accentua anumite zone, dacă îți dorești asta.

7. Nu te culca machiată

Aceasta este poate cea mai importantă regulă și nu aparține neapărat franțuzoaicelor, însă acestea chiar par să o respecte. Demachiază-te și curață tenul în profunzime înainte să te culci, mai ales dacă ai avut un machiaj puternic în ziua respectivă. Pentru a te asigura că nu uiți acest pas, lasă pe noptieră demachiantul și dischetele de bumbac sau, și mai ușor, șervețele demachiante.

Sursa: www.elle.ro

Similar Posts