Dacă lucrul acasă este ocazional, biroul se poate amenaja într-un colț de camera. Un astfel de birou poate fi poziționat în dormitor sau în zona de zi, în living sau în dining, fie în apropierea ferestrei, fie în spatele unor dulapuri cu rol de mascare a spațiului, după un paravan, sau integrat în mobilierul din living.

În proiectarea acestei funcțiuni trebuie avute în vedere mai multe aspecte: tipul de activitate care se desfășoară în acel spațiu, mijloacele tehnice necesare pentru utilizarea spațiului respectiv, spațiul alocat – dacă este suficient un colț de camera sau este nevoie de o încăpere separată. În funcție de aceste considerente, se recurge ulterior la amenajarea biroului, care implică atât iluminarea și decorarea încăperii, cât și alegerea unui mobilier corespunzător.

Pentru varianta ideală în care îi putem alocă biroului o camera separată, această trebuie să fie într-o zona liniștită a casei, departe de traficul uzual sau de camera copiilor. Se recomandă, de asemenea, o lumină naturală bună și, dacă este posibil, o vedere plăcută. Iluminatul artificial poate completă lumina naturală. De cele mai multe ori, trebuie să regândim spațiul, sacrificând zona de dining sau transformând cel mai mic dormitor în birou. Dacă punem și o canapea extensibilă poate funcționa și drept cameră de oaspeți.

O altă opțiune este crearea unei camere cu dublă funcțiune. Astfel, dormitorul se poate transformă în cameră de lucru pe timpul zilei, prin instalarea unui birou. Se poate opta pentru o separare a zonelor la nivel psihologic. Patul se așează pe un podium mai sus decât restul camerei, iar biroul se pune la fereastră, cu spatele la zona de dormit. O altă zonă ce poate fi folosită pentru lucrul acasă este diningul, utilizat însă ocazional sau livingul, unde mobilierul poate include o zonă de birou.

În cazul în care interiorul casei nu oferă nicio soluție, se poate alege o zona din exterior. Poți folosi o magazie sau un depozit schimbându-i destinația, un spațiu în care poți da frâu liber imaginației tale. Iar rezultatele pot fi de-a dreptul spectaculoase.

Un element important în amenajarea unui birou este scaunul de birou. Indiferent de masă de lucru aleasă, scaunul trebuie să fie unul ergonomic, care să permită poziția cu genunchii îndoiti și picioarele sprijinite pe podea sau pe un suport, să dispună de un spătar care să păstreze poziția corectă a coloanei vertebrale, mai ales dacă ne petreceți mult timp stând la birou.

Sursa: www.idealdecor.ro

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *