Eterna problemă a farurilor mătuite are rezolvare și pentru că majoritatea șoferilor care conduc mii de kilometri pățesc asta, am decis să găsim și soluția. Iată cele mai bune soluții pe care le poți folosi pentru recondiționarea farurilor mătuite.

Este foarte important ca înainte de a folosi orice soluție, să speli farul foarte bine folosind un detergent lichid de vase. În acest fel vei îndepărta stratul de mizerie și substanțe chimice și o să vezi cât de gravă este problema.

După aceea, amestecă 5 linguri de bicarbonat de sodiu cu puțină apă pentru a forma o pastă. Aplică această pastă pe ambele faruri, folosind un burete și freacă suprafața prin mișcări circulare. La final, clătește farurile pentru a vedea rezultatele. Dacă încă nu ești mulțumit, te sfătuim să repeți operațiunea.

Și pasta de dinți are același efect, așa că o poți aplica direct pe faruri. Ai putea să alegi acea pastă de dinți care are și mici particule micro-abrazive speciale. Freacă farurile folosind o cârpă moale și uscată. La final, clătește suprafață farurilor foarte bine.

O altă metodă este să demontezi lentila farului și să o pui în oțet. Las-o acolo pentru o oră, iar după aceea freacă bine suprafața farului folosind o periuță veche de dinți.

Dacă vrei să cureți farurile mătuite, mai poți folosi un kit special. Cu mai puțin de 100 de lei, redai strălucirea de altă dată a farurilor tale.

Cum să previi mătuirea farurilor mașinii

Prevenția este foarte importantă, așa că nu ar fi rău să știi câteva sfaturi pentru a nu te lovi de această problemă.

Dacă îți ții mașina parcată foarte mult timp, ar trebui să alegi un loc unde nu bate soarele. Bineînțeles, un garaj este ideal, însă dacă nu deții spațiu pentru așa ceva o să fie mai greu.

De asemenea, ar trebui ca o dată la 3 luni să îți speli farurile cu un detergent lichid de vase pentru a te asigura că înlături mizeria și alte substanțe chimice care se află pe suprafața farului.

Ultima modalitate de a împiedica mătuirea farurilor este să folosești un polish non-abraziv și o cârpă din microfibră, pentru a îndepărta primele semne de mătuire. Respectă aceste sfaturi și nu o să mai ai probleme cu mătuirea farurilor.

Sursa: www.cumsa.ro

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *