Datorită unui tâlhar pensionat, putem afla cum acești criminali aleg de fapt casele pentru a le jefui și unde caută obiecte de valoare. După ce aflați mai multe, vă recomandăm să implementați sfaturile cât mai curând posibil.

1. Alegeți ferestrele duble
Ferestrele obișnuite pot fi ușor de spart și un hoț le poate sparge la prima încercare. Cu toate acestea, ferestrele duble (care sunt laminate) au plastic între cele 2 straturi. Acest lucru face ca tâlharii să le spargă mai greu.

2. Nu puneți un gard înalt
Lucrurile pe care hoții le iubesc sunt tufișurile și gardurile înalte. În acest fel, nu vor atrage atenția vecinilor când vor intra în casa ta. O casă cu gard mai mic și cu puține plante decorative înalte are șanse mai mici de a fi jefuită.

3. Nu vă bazați pe câini ca protecție împotriva furtului
Câinii pot fi ușor convinși și își pot lăsa garda jos atunci când un hoț intră în casă, mai ales dacă hoțul a vizat și a urmărit casa de ceva timp. Dar poate fi diferit când câinii sunt instruiți să păzească efectiv casa. Dacă vă doriți cu adevărat să aveți un câine, dar doriți ca acesta să fie și animal de companie blând, cât și o „alarmă”, atunci optați pentru un câine de talie mică. Câinii mai mici tind să latre foarte tare.

4. Nu puneți semn de câine
Un semn de câine nu va alunga hoții, de fapt, le spuneți doar la ce ar trebui să se aștepte și să fie pregătiți. Deci, dacă aveți un câine și doriți să vă semnaleze când cineva intră în casă, nu puneți un semn pentru câine.

5. Nu uitați să curățați praful și din locul secret
Tâlharii vă pot descoperi ascunzătorile secrete căutând traseele cu praf. Dacă praful nu este curățat în acea zonă, vor putea vedea urmele de praf din jurul locului. De aceea, este important să nu uitați să curățați și locul respectiv.

6. Puneți o mătură pe ușă
O modalitate simplă care vă poate ajuta să vă semnaleze când cineva intră în casa dvs. este să puneți o mătură sau un mop atât pe ușile din față, cât și pe cele din spate. În acest fel, când hoțul încearcă să pătrundă în casa ta prin una dintre acele uși, mătura va cădea și va face un zgomot.

7. Păstrați draperiile deschise
Apreciem intimitatea noastră, iar tâlharii o folosesc în avantajul lor. Când ținem draperiile închise, operațiunea de a-ți fura obiectele de valoare va avea șanse mai mari de succes, deoarece vecinii tăi nu îi vor vedea când trec pe lângă ferestre. Din această cauză, păstrați-vă draperiile deschise, mai ales atunci când nu sunteți acasă.

8. Păstrați jaluzelele înclinate în sus
Jaluzelele sunt, de asemenea, excelente pentru intimitate, dar pot ajuta hoții să privească și să vadă ce aveți în interior. De aceea este esențial să țineți jaluzelele orientate în sus. În acest fel, puteți avea intimitate, puteți obține puțină lumină în cameră, iar hoțul nu va putea arunca o privire în interior.

9. Orientați camerele de securitate la nivelul ochilor
Când decideți să instalați camere de securitate în casa dvs., asigurați-vă că aveți și câteva camere plasate la nivelul ochilor. În acest fel, veți avea șanse mari de a înregistra fața hoțului.

10. Nu păstrați cheile garajului în mașină
Un alt mod în care hoții pot intra cu ușurință în casa ta este prin ușa garajului, mai ales dacă păstrezi cheile în interiorul mașinii tale pe alee. Mașinile sunt mai ușor de spart și, dacă găsesc cheia garajului, vor intra în casă fără probleme.

11. Nu țineți decorațiunile de petrecere la vedere
Decorațiunile de petrecere sunt semnale pe care hoții le adoră. Pentru ei, înseamnă că tocmai ați primit câteva cadouri valoroase care sunt numai bune de furat. Din această cauză, este înțelept să nu decorați exteriorul casei dvs. și să nu păstrați niciun fel de decorațiune în fața ferestrelor.

12. Nu lăsați jucăriile copiilor afară
Jucăriile copiilor ar putea sugera tâlharilor că sunteți înstăriți și că, cel mai probabil, aveți obiecte de valoare în casa dvs. Așadar, luați jucăriile copiilor înăuntru, atunci când nu se mai joacă cu ele.

Bonus: Concentrați-vă mai mult pe securitatea din timpul zilei.

Jefurile se întâmplă mai des în timpul zilei, mai ales când sunteți afară sau la serviciu. Este mai ușor pentru hoți să vă jefuiască atunci când nu este nimeni acasă. Cei mai mulți dintre ei nu vor risca peste noapte, deoarece vă pot trezi și vă pot oferi șansa de a-i observa sau de a-i prinde.

Similar Posts

1 Comment

  1. Hoțul sau tâlharul este „pensionat” nu pensionat și nu văd nici un sfat despre faptul că programul nostru, este recomandabil să fie cât mai imprevizibil, orice rutină este mina de aur a hoților, iar diferența dintre hoț și tâlhar este foarte mare. Unul îl agresează pe cel căruia îi ia bunurile (tâlharul), iar celălalt decât i le sustrage, preferând ca cel păgubit să nu știe când se produce furtul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *