Nimănui nu-i place să miroasă urât sau a transpirație, așa că după duș este recomandat să folosești și un deodorant. În cazul în care vrei să renunți la produsele din comerț, o să îți arătăm cum să faci un deodorant natural chiar la tine în casă. Nu este deloc greu, trebuie doar să urmezi acești pași.

Înainte de toate, ar trebui să lămurim faptul că vei face deodorant, adică acest produs nu îți va împiedică organismul să transpire, nu vorbim despre un antiperspirant. Deodorantul te va lasă să transpiri, însă nu vei mirosi urât.

Pentru a prepara deodorant natural la ține în casă o să ai nevoie de următoarele ingrediente:

  • 40 g ulei de cocos
  • 30 g amidon sau faină arorut dacă ai pielea sensibilă
  • 30 g bicarbonat de sodiu (folosește jumătate dacă ai pielea sensibilă)
  • 8-10 picături de ulei esențial ( cele mai bune alegeri sunt uleiurile de lavandă, lemongrass, cedru, arbore de ceai, santal, bergamotă, grapefruit)

Acum, este timpul să preparăm deodorantul. Dacă uleiul de cocos este în stare solidă, atunci încălzește-l pentru a îl topi sau pune-l în cuptorul cu microunde la intervale de 10 secunde, până când se topește.

Amestecă uleiul de cocos cu uleiul esențial pe care l-ai ales (poți folosi și mai multe arome), iar apoi adaugă amidonul și bicarbonatul de sodiu. Amestecă foarte bine până ce compoziția se omogenizează.

Pune amestecul într-un recipient mic și apoi ține-l în frigider, pentru că uleiul de cocos are un punct de fierbere destul de mic. Pentru a aplică deodorantul, este nevoie să iei un pic pe degete sau să folosești o spatulă. Mai poți folosi și un recipient vechi de la un tub de deodorant antiperspirant.

Similar Posts