Atunci când ne gândim la modalități prin care putem arde calorii, ne gândim deseori la exerciții fizice intense, deși caloriile arse astfel reprezintă doar o cantitate mică din energia zilnică folosită zilnic, adică numărul de calorii consumate într-o perioadă de 24 de ore. Fie că dormi sau participi la un maraton, corpul tău lucrează în continuu pentru ca totul să funcționeze cum trebuie.

Dacă dorești să arzi mai multe calorii în fiecare zi, experții garantează că o creștere în intensitate a exercițiile fizice va da roade în cel mai scurt timp. Totuși, ai putea să încerci și alte metode surprinzătoare și ciudate care te vor ajuta să arzi mai multe calorii zilnic.

1. Fă sport pe căldură

Vremea poate juca un rol important în arderea caloriilor. În esență, exercițiile fizice sunt un tip de stres pentru corp și sistemele corpului trebuie să reacționeze la stres, astfel că trimit cât mai multă energie cu putință la mușchi. Atunci când faci sport pe căldură, de fapt, contribui la acel stres și corpul tău trebuie să lucreze și mai mult pentru a se răcori.

Dacă temperatura corpului tău crește în mod natural atunci când faci sport și reacționează prin transpirație pentru a te ajuta să te răcorești, atunci corpul va lucra și mai intens dacă faci sport într-un mediu călduros.

2. Apa rece arde mai multe calorii decât apa la temperatura camerei

Cu cât este mai rece apa, cu atât va munci corpul nostru mai mult pentru a ajusta temperatura, potrivit cercetărilor asupra impactului termogen al apei, adică arderea caloriilor asociată cu asimilarea apei.

3. Consumul de mâncăruri picante

Dacă ai mâncat vreodată ceva foarte picant probabil că ai observat că ai început să transpiri sau să îți curgă nasul. Cel mai probabil, te-ai grăbit să faci rost de un pahar cu apă cât mai rece. De fapt, mâncărurile picante ajută la accelerarea metabolismului.

Studiile au arătat că mâncărurile picante, în special cele care conțin ardei iute și capsaicină, pot accelera arderea caloriilor în timpul și după consumul alimentelor.

4. Joaca și mișcarea constantă este o strategie eficientă pentru arderea caloriilor

Denumirea oficială pentru o astfel de activitate este termogeneză non-sportivă (TNS) sau „non-exercise activity thermogenesis” (NEAT). Potrivit cercetătorilor, această mișcare sau activitate poate arde până la 2.000 de calorii pe zi, informează Science Times.

5. Alăptarea este una dintre cele mai eficiente metode de ardere a caloriilor

Este cunoscut faptul că o femeie însărcinată are nevoie să consume mai multe calorii din cauza caloriilor adiționale arse în fiecare zi în timp ce copilul se dezvoltă.

Ce nu este cunoscut este faptul că alăptarea arde chiar mai multe calorii decât atunci când femeia este însărcinată. De fiecare dată când o femeie alăptează, corpul său este responsabil cu producerea de lapte pentru bebeluș. Întregul proces de producere a laptelui este deosebit de solicitant. Potrivit experților, mamele care alăptează pot arde până 500 de calorii în plus în fiecare zi.

Sursa: www.descopera.ro

Similar Posts