Ce-ai spune dacă nu ai mai bea acest suc și l-ai folosi în grădina ta? Ei bine, cu toate că pare o nebunie, poți folosi binecunoscuta băutură răcoritoare și în grădină. Iată ce poți face.

1. Combate anumiți dăunători din grădină

Ei bine, Coca-Cola poate fi folosită pentru a scapă de melci sau limacsi, adică melcii fără cochilie. Poți proceda la fel ca în cazul capcanei cu bere, adică îngropi un vas în pământ, mai exact o jumătate. Umpli jumătate cu Coca-Cola și ai obținut o capcană pentru melci și limacsi. Aceste moluște târâtoare vor fi atrase de suc, vor intra în bol, însă nu vor mai putea să iasă și vor muri. În cazul în care nu vrei să omori melcii sau limacsii, îi poți pune la muncă în grămada cu compost.

Aceeași capcană cu Coca-Cola poate fi aplicată și pentru viespi. Fie că folosești un bol sau pur și simplu pui o sticlă plină cu suc lângă cuibul acestora, viespele o să fie atrase de zahărul din Coca-Cola și nu vor mai putea să iasă.

2. Grăbește descompunerea compostului

Totodată, poți să folosești Coca-Cola și atunci când faci compost. Explicația este foarte simplă, pentru că zahărul din această băutură răcoritoare va atrage microorganismele de care este nevoie pentru a începe procesul de descompunere al compostului. Pe scurt, sucul grăbește procesul de descompunere.

3. Reglează pH-ul solul

Ce-ai spune dacă ai folosi Coca-Cola pentru a uda pământul din jurul anumitor plante? Faci acest lucru pentru a reduce pH-ul solului. Se recomandă folosirea acestui suc pentru azalee, bergenia, astilbe sau degețel.

4. Înlătură rugina

De asemenea, Coca-Cola poate fi folosită pentru a curăța ustensilele de grădină în cazul în care acestea au ruginit. Ai citit bine, Coca-Cola curăță rugina! Pur și simplu trebuie să lași uneltele pentru grădinărit timp de câteva ore în acest suc, iar apoi le vei curăța imediat.

5. Înlătură buruienile

Coca-Cola va omorî și buruienile, pentru că această băutură răcoritoare conține și acid citric. Exact ca și oțetul, Coca-Cola va acționa împotriva buruienilor, iar dacă ai o alee cu dale printre care și-au făcut apariția și acele plante pe care nimeni nu le dorește, o să rezolvi numaidecât. Toarnă Coca-Cola pe buruieni, mai ales în zilele călduroase de vară. Căldură generată de razele soarelui va ajuta acidul din suc să acționeze asupra buruienilor, așa că vei avea o alee curată.

Sursa: www.cumsa.ro

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *