În cazul în care tocmai ai fost anunțat că urmează să primești o vizită sau ești în criză de timp și trebuie să faci curat în 30 de minute, nu trebuie să te panichezi. Urmând o serie de câțiva pași, vei reuși să îți reîmprospătezi locuința și să creezi senzația de curățenie și ordine.

Când ai numai o jumătate de oră la dispoziție, pentru a face ordine în căminul tău, trebuie să te concentrezi pe lucrurile cele mai vizibile și care atrag cel mai mult atenția. În plus, o lumânare parfumată te va ajuta să creezi și o mireasmă plăcută și fresh în locuință, așadar nu uită să ai mereu la îndemână un asemenea accesoriu.

Primul pas pe care trebuie să îl faci este să aranjezi puțin zonele comune. Astfel, strânge obiectele și hainele împrăștiate, aranjează pernele și nu uită să nu lași patul nefăcut! Odată strânse lucrurile, locuința ta va părea mult mai aerisită și aranjată.

După ce ai realizat acest pas, este imperios să ștergi chiuveta și blaturile corpurilor din bucătărie și din baie. Întrucât nu este o curățenie generală, nu trebuie să acorzi foarte mult timp acestui pas. În cazul în care chiuveta din bucătărie este plină cu vase, ai în vedere să le speli. În cazul în care deții o mașină de spălat vase, mută vasele în interiorul acesteia, astfel încât să eliberezi chiuvetă. Nu uită să golești coșurile de gunoi. Această activitate nu îți va lua mai mult de 5 minute, așadar nu încerca să treci peste ea.

După aceea, ai în vedere să schimbi prosoapele cu unele curate și să refaci stocul de hârtie igienică și săpun, dacă este cazul. Astfel, cu puțin efort, baia ta va părea curată. De asemenea, asigura-te că vasul de toaletă este curat.

Dacă ai mai mult timp la dispoziție pentru a face curățenie, următorul pas pe care trebuie să îl urmezi este să ștergi toate suprafețele de praf. Deși este o activitate neplăcută, această nu durează mai mult de cinci minute. Nu în ultimul rând, dacă timpul îți permite, curăță pardoseala, dând cu aspiratorul. O alternativă mai rapidă a apirării este să mături, soluție la care îți recomandăm să apelezi oricând ești în criză de timp.

Sursa: www.kudika.ro

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *