Am reluat seria de articole care listează cele mai importante filme Netflix anunțate în luna curentă. Dacă site-ul lor oficial ți se pare prea exhaustiv și te bombardează cu titluri neatractive, sper ca acest articol să îți ofere câteva recomandări bune.

Filme Netflix Originals

  • Sky High (acțiune, thriller) – 2 aprilie

După ce se îndrăgostește de Estrella, Angel, un mecanic din suburbiile Madridului se trezește în mijlocul fărădelegilor și devine ținta unui detectiv tenace.

  • Madame Claude (social) – 2 aprilie

În Parisul anilor ’60, influența unei anumite Madame Claude începea să se extindă dincolo de domeniul așa-numitei sex work, cum este numită astăzi. Asta până când o tânără e pe cale să schimbe totul.

  • Concrete Cowboy (dramă) – 2 aprilie

Trimis să petreacă vara alături de tatăl său înstrăinat, un adolescent rebel intră într-un anturaj neobișnuit de așa-ziși cowboy afroamericani.

  • Thunder Force (supereroi, comedie, acțiune) – 9 aprilie

Pe-acesta nu l-am menționat pentru că aș crede că va fi un film bun, ci mai degrabă l-am trecut aici ca să râdem apoi de cât va fi de prost. Nu-ți zic de ce, mai bine te uiți.

  • Night in Paradise (dramă) – 9 aprilie

O dramă coreeană interesantă, dar cu un subiect aproape clișeu despre un fost mafiot nedreptățit care este ținta celor din tagma sa și care ajunge să cunoască o fată care la rândul ei are propriii „demoni”.

  • New Gods: Nezha Reborn (animație) – 12 aprilie

Este ceva pentru copii, în stil anime, cu un erou cu superputeri care trebuie să salveze lumea și tot „tacâmul” din această categorie de filme.

  • Love and Monsters (SF și aventură) – 14 aprilie

N-am pretenții prea mari de la acest film, dar subiectul este prezentat cam așa: în urma unei apocalipse aduse de niște monștri, un oarecare supraviețuitor pe nume Joel renunță la siguranța și la confortul din buncărul unde s-a ascuns pentru a o regăsi pe iubita sa pe care credea că a pierdut-o pentru totdeauna.

  • Into the Beat (dramă romantică) – 16 aprilie

O adolescentă balerină își descoperă din întâmplare pasiunea pentru hip-hop și trebuie să ia o decizie grea: să calce pe urmele părinților săi sau să-și urmeze noua pasiune?

  • Stowaway (SF, dramă) – 22 aprilie

Cred că va fi cel mai bun film din această lună pe Netflix. Trailerul pe care-l las mai jos spune totul de la sine. Un echipaj de trei persoane aflat într-o misiune spre Marte se confruntă cu o alegere imposibilă atunci când descoperă la bordul navei un pasager clandestin. Atât misiunea, cât și viețile tuturor sunt puse în pericol.

Alte filme Netflix care apar din aprilie 2021, dar care n-aș zice că-s chiar noi

De fapt, nu sunt deloc. Unele sunt de-o seamă cu mine, din anii ’90. Altele, chiar mai „bătrâne” de-atât. Dar sunt bune. O să vezi mai jos, este unul cu Harrison Ford pe care nu trebuie să-l ratezi.

Filme horror sau cât de cât de speriat

  • Village Of The Damned – 1 aprilie

Orașul celor blestemați (1995): pe scurt, într-un orășel american se întâmplă ceva extrem de straniu. Toate femeile rezidente nasc câte o ființă nepământeană, dar care arată la prima vedere ca niște copii normali.

  • Interview with the Vampire – 1 aprilie

Interviu cu un vampir (1994) – un film din tinerețea lui Brad Pitt, în care un vampir își spune povestea de viață cu de toate: iubire, trădare, singurătate…foame.

  • The Strangers – 1 aprilie

Un cuplu care-și petrece vacanța într-o cabană izolată, departe de civilizație, ajunge să fie terorizată de trei intruși agresori.

  • It Chapter Two – 13 aprilie

Dacă nu l-ai prins când a fost pe HBO Go, îl poți (re)vedea din aprilie. Și nu-i rău deloc, nu degeaba l-am pus în lista de filme Netflix de văzut luna aceasta. Dar trebuie să fi văzut primul film ca să-l înțelegi pe-acesta.

  • Us – 28 aprilie

Vacanța unei familii pe o plajă (aparent) liniștită se transformă într-un haos sângeros atunci când dublurile lor își fac apariția în mod misterios și lansează teroarea.

Filme SF care ne mai rup nițel de realitatea asta aridă

  • Batman v Superman: Dawn of Justice – 1 aprilie

Probabil Netflix vrea să compenseze traficul enorm pe care l-a avut HBO cu Zack Snyder’s Justice League. Batman v Superman prezintă povestea de dinainte de ce se petrece în Liga Dreptății.

  • Synchronic – 16 aprilie

Viețile a doi paramedici din New Orleans (SUA) sunt date peste cap atunci când se confruntă cu o serie de decese oribile care au legătură cu un drog cu efecte parcă din altă lume (la propriu).

Filme de acțiune și aventură

  • 47 Ronin – 1 aprilie

Un grup de samurai deveniți ronini (adică războinici fără stăpân) se reunește pentru a răzbuna moartea maestrului lor, trădat de un shogun nemilos.

Filme de comedie

  • Death Becomes Her – 1 aprilie

Ți-ai dori tinerețe veșnică? Evident că da. Dar ce-ai fi dispus/ă să faci pentru asta? Sigur ai face exact ce face și Meryl Streep în acest film. Este o comedie neagră din 1992. E atât de vechi că până și Bruce Willis avea păr în rolul pe care l-a jucat aici.

  • Junior (Gravidul) – 1 aprilie

Cred că a fost cel mai penibil rol pe care l-a avut Arnold Schwarzenegger în vreun film. Da, este acela în care Arnold interpretează rolul primului bărbat gravid din istorie.

  • My Spy – 1 aprilie

Și, pentru că tot suntem la categoria uriași fioroși în roluri penibile, îl avem pe marele Dave Bautista, în rol de spion CIA care ajunge să fie șantajat de o fetiță de nouă ani: ori o învață să fie o dură și o spioană iscusită, ori îl deconspiră.

Filme Netflix din categoriile dramă și thriller

  • Sleepers – 1 aprilie

Păcatele tinereții – după ce o glumă proastă se sfârșește și mai prost, un grup de băieți este închis într-un centru detenție unde sunt abuzați. După 13 ani, în urma unei revederi neașteptate cu un fost gardian, băieții, acum bărbați în toată firea, au șansa să se răzbune.

  • Unforgettable – 1 aprilie

O poveste parcă ruptă din realitate despre o femeie care hotărăște să-i facă viața un calvar logodnicei fostului ei soț.

  • The Karate Kid Part II – 1 aprilie

Un frumos film al anilor ’80 care continuă povestea primei părți. Sensei Miyagi îl ia pe ucenicul său, Daniel LaRusso, în Okinawa (Japonia), unde puștiul se îndrăgostește din nou și astfel își face și un nou rival. Dar de data asta, lupta devine extrem de serioasă căci japonezii nu se joacă atunci când e vorba de bătaie.

  • The Fugitive – 1 aprilie

Aș zice că a fost unul dintre cele mai bune filme în care au jucat Harrison Ford și Tommy Lee Jones. De altfel, cel din urmă a și luat Premiul Oscar pentru cel mai bun actor în rol secundar. Harrison joacă rolul unui medic de renume acuzat pe nedrept că și-a omorât soția. El decide să-și facă singur dreptate și devine astfel cel mai căutat om din SUA. Pe urmele lui se află Lee Jones, în rolul comisarului care n-are liniște până nu-l vede pe fugar în spatele gratiilor.

  • All is Lost – 1 aprilie

Când totul e pierdut, nu-ți mai rămâne decât să te rogi, nu? Nu e cazul lui Robert Redford, unicul actor din această dramă a unui marinar care ajunge să plutească în derivă pe ocean, fără hrană, fără apă și în permanent pericol de a se pierde în abisul albastru.

Filme istorice

  • Mary, Queen of Scots – 1 aprilie

Un film istoric captivant despre Mary, regina Scoției, despre care istoricii au spus că a fost regina cu cel mai tragic sfârșit. Deși a luptat pentru a o detrona pe Elisabeta I a Angliei, Mary a fost condamnată la mulți ani de temniță, iar apoi a fost executată prin decapitare.

Documentare

  • Ronaldo – 1 aprilie

Acesta este un documentar biografic despre Ronaldo, deja o legendă a fotbalului contemporan.

  • Coded Bias – 5 aprilie

Iar ultimul pe lista de filme Netflix este un documentar ceva mai controversat. Ai putea spune că până și tehnologia digitală este făcută după chipul și asemănarea „omului alb”. La propriu. O cercetătoare de la MIT Media Lab a descoperit că tehnologia de recunoaștere facială nu identifică așa cum ar trebui chipurile persoanelor cu ten închis. Să fie oare rasism, ignoranță sau doar o exagerare? Acest documentar încearcă să „lumineze” un astfel de fenomen. Documentarul a apărut în 2020, deci e foarte actual.

Sursa: www.cinefilul.ro

Similar Posts