Ce poți să faci dacă și ție îți plac cartofii prăjiți sau îți place să mănânci un șnițel crocant ori o porție de chiftele? Noi avem cele mai bune soluții pentru a elimina mirosul de ulei ars din bucătăria ta!

Curată absolut tot ce folosești pentru gătit

Este necesar să știi că mirosul se impregnează destul de ușor, așa că spală cârpele sau mănușile pentru gătit, dar și tigaia pe care tocmai ai folosit-o. Mai mult decât atât, este necesar să speli și farfuriile, dar și tacamurile pe care le-ai folosit. Chiar și coșul de gunoi poate mirosi în continuare a mâncare, așa că după ce ai gătit, asigură-te că ai dus și gunoiul.

După ce ai făcut toate operațiunile de mai sus, ar fi bine să te ocupi de bucătărie. Pentru asta, vei avea nevoie de un odorizant natural, așa că o să îți dăm rețeta, dar și modul în care îl vei putea folosi. Bineînțeles, nu uita nici de aerisitul camerei, așa că deschide geamurile larg!

O să ai nevoie de o cratiță, în care va trebui să pui o parte apă și 4 părți oțet. Pune-o pe foc și las-o să fiarbă timp de 15 minute, pentru ca oțetul să înceapă să absoarbă mirosurile din bucătărie. Experții spun că poți face acest lucru chiar în timp ce prăjești cartofii sau carnea în alte tigăi sau cratițe. Astfel, te asiguri că nu va mirosi a prăjeală în bucătăria ta.

Totuși, nu uita că particulele de ulei care răspândesc mirosul de prăjeală din bucătăria ta se vor depune și pe pereți, mobilă sau tapițerii. Așadar, vei mai avea nevoie și de o soluție pe care să o pulverizezi pe toate acele suprafețe. Folosește același raport, adică o parte apă și patru părți oțet, pentru a face o soluție cu care să ștergi pereții, mobilă, dar și tapițeria.

Bicarbonat de sodiu

Nu uita nici de puterea de absorbție a bicarbonatului de sodiu, așa că folosește 2-3 boluri, iar în fiecare pune 100 de grame din acest praf alb. Apoi, pune-le prin bucătărie, pentru a te asigura că mirosul va fi absorbit. Poți folosi și cărbune pe care-l pui într-o pungă de hârtie și pe care o poți lăsa în bucătărie până ce mirosul va dispărea.

Există și soluții în care poți folosi o lingură cu diverse uleiuri esențiale sau chiar o lingură de extract de vanilie. Metoda este simplă: pune o cratiță cu apă pe foc, iar apoi adaugă o lingură cu extract de vanilie sau una cu ulei esențial precum cel de lavandă, iasomie, mentă piperată, eucalipt sau mușețel. Lasă conținutul să fiarbă timp de 30 de minute sau chiar o oră, iar bucătăria ta va mirosi complet diferit.

La final, îți mai spunem că și aragazul sau cuptorul pe care l-ai folosit pentru gătit va avea nevoie de o curățare. De asemenea, în timpul curățării lasă geamurile deschise, pentru a permite circularea aerului.

Sursa: www.cumsa.ro

Similar Posts