Consumul de carburant este un aspect extrem de important pentru mulți șoferi care pleacă la drum lung, costurile aferente benzinei sau motorinei reprezentând de multe ori o parte semnificativă din bugetul total alocat unei călătorii.

Iată câteva ponturi pentru a minimaliza consumul de carburant atunci când circulați pe autostradă!

Încearcă să circuli cu o viteză constantă. Acest lucru va reduce consumul de carburant.

Deși la prima vedere ar putea părea neimportantă din acest punct de vedere, utilizarea aerului condiționat face ca nivelul consumului de carburant să crească. Totuși, dacă îl folosești constant, aerul condiționat va răci mașina foarte bine, ceea ce înseamnă că nu va mai fi nevoie să utilizezi sistemul la fel cum o faci atunci când conduci în oraș.

Mergem mai departe și îți recomandăm ca atunci când circuli pe autostradă să ții geamurile mașinii închise. În primul rând, așa vei reuși să ții aerul rece în interiorul habitaclului. Apoi, vei menține aerodinamica mașinii, acest lucru contribuind de asemenea la minimalizarea consumului de carburant.

Presiunea în avelope este la rândul ei extrem de importantă atunci când vorbim despre acest aspect al consumului. Înainte de un drum lung pe autostradă, nu ezita să verifici presiunea din anvelope. Dacă poți, este recomandat să umfli anvelopele cu azot, variația presiunii în funcție de temperatură urmând să fie mult mai mică.

Bineînțeles, greutatea mașinii este foarte importantă în această discuție. Este recomandat să nu încarci niciodată mașina la maximum, acest lucru urmând să crească nivelul consumului de carburant. În plus, va fi afectată și distanța de frânare a mașinii!

În cele din urmă, îți mai recomandăm să schimbi filtrele de aer murdare. Acestea măresc consumul de combustibil atunci când sunt murdare. Dacă circulați mult în marile aglomerări urbane, aceste filtre se vor murdări destul de des ținând cont de nivelul poluării din aer.

Sursa: www.cumsa.ro

Similar Posts