O mașină este apreciată prin patru din cele cinci simțuri, dar unul dintre acestea poate face diferența dintre o ambianță plăcută la bord și una imposibilă. Nu este vorba văz, cum ar crede cei mai mulți, ci de miros. Iată cum scapi de mirosurile neplăcute din mașină.

Indiferent de cauza mirosului, trebuie spus că brăduții odorizanți nu ajută decât la mascarea acestuia, nu la eliminarea sa. Leacurile minune, gen cafea care să absoarbă mirosul, sunt la fel de ineficiente. În plus, în câteva zile, cafeaua va ajunge să împrăștie la rândul său mirosuri neplăcute. Adesea, cea mai bună metodă de a scăpa de miros este să cureți cu simț de răspundere interiorul.

Elimină în primul rând cauza mirosului neplăcut

Indiferent de sursa mirosului, singura metodă care funcționează este eliminarea acesteia. Abia apoi are sens să ajungi la pașii următori – eliminarea mirosului și odorizarea interiorului. Iată care este procedura pentru cele mai frecvente cauze ale mirosurilor neplăcute din mașină.

Resturi de mâncare și alte mizerii

Cauza mirosului este ușor de depistat. Aruncă imediat resturile de mâncare și alte mizerii rămase în mașină. Apoi interiorul trebuie curățat atent, inclusiv tapițeria. Folosește un spray pentru îndepărtarea petelor pe tapițerie și alte suprafețe textile. Înainte de a folosi orice produs chimic testează-l pe o suprafață ascunsă privirii.

Bacterii în sistemul de aer condiționat

Dacă aerul condiționat împrăștie un miros greu când este pornit sau oprit, este semn că bacteriile și-au găsit casă bună pe evaporator și în ventilator. Nu doar mirosul este problema – aerul contaminat te poate îmbolnăvi. În acest caz, instalația de aer condiționat trebuie dezinfectată. Operația poate fi executată și în regie proprie, folosind fie un aerosol care se evaporă în interiorul mașinii, fie o spumă care se împrăștie direct în evaporator.

Filtru de polen înfundat cu mizerii

Filtrul de polen poate fi cauza mirosurilor neplăcute atunci când se umple cu mizerii. În timp, umezeala va duce la creșterea coloniilor de bacterii în această zonă. Prin urmare, se recomandă schimbarea filtrului de habitaclu o dată pe an, chiar dacă producătorul mașinii poate indica un interval de doi ani. Alege un filtru cu carbon activ – acesta costă doar cu puțin mai mult, dar te va proteja nu doar de praf și polen, ci și de compușii chimici din aer.

Fumul de țigară

Dacă mașina a fost folosită de un fumător, mirosul din interior este foarte dificil de eliminat. Pentru o „scăpare”, poți încerca cu aerisire și leacuri tradiționale, dar, dacă fumatul în mașină este ceva obișnuit, doar o curățare profesionistă te mai poate ajuta.

Umiditatea din interior

Dacă mirosul este umed, igrasios, este semn că nivelul umezelii din mașină este prea mare. Cauzele pot fi variate – acumularea de apă în anumite zone, filtrul de polen înfundat sau intrarea în mașină cu hainele ude de la ploaie. În comerț se găsesc produse dezumidificatoare speciale pentru mașini. Alternativ, siliconul pentru litiera pisicii este foarte eficient. Folosirea regulată a aerului condiționat poate reduce, de asemenea, nivelul de umiditate din interior.

Soluția finală

Dacă nicio soluție indicată mai sus nu te scapă de mirosul neplăcut, este momentul să apelezi la o soluție de curățare profesională. Un tratament cu ozon al interiorului te va scăpa, cu siguranță, de mirosuri, dacă acestea au o cauză naturală. Prin urmare, nu te ajută în cazul mirosurilor produse de substanțe chimice.

Apariția mirosurilor neplăcute în mașină poate fi prevenită printr-o igienă corectă a interiorului. Aruncă gunoiul și mizeriile din mașină cât mai des, nu lăsa scrum și țigări în scrumieră și curăță interiorul cel puțin de două ori pe an. Verifică filtrul de polen, chederele și fantele de drenaj pentru a păstra aerul din interior uscat. Păstrează instalația de aer condiționat curată și oprește-o întotdeauna cu câteva minute înainte de a ajunge la destinație. În felul evaporatorul se va usca și nu va permite dezvoltarea bacteriilor.

Sursa: www.promotor.ro

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *