Cu toții știm că fructele sau legumele mâncate în stare cât mai proaspătă reprezintă un stil de viață sănătos. Totuși, fructele și legumele pot fi murdare, pot avea coaja acoperită de substanțe chimice sau pot fi acoperite de acea ceară protectoare care le face să reziste la transport și să nu se strice.

Desigur, sub nicio formă nu recomandăm pentru spălare folosirea săpunului deoarece poate intra în legume sau în fructe și îți poate da stomacul peste cap. Nici apa fierbinte nu este o soluție, deoarece aceasta va începe procesul de gătire al legumelor sau al fructelor și este o cale de intrare a microorganismelor în produse.

Cea mai simplă soluție rămâne bicarbonatul de sodiu, așa că o să îți explicăm ce trebuie să faci exact. Astfel, vei putea îndepărta mizeria, reziduurile chimice și alte substanțe de pe fructele și legumele pe care vrei să le mănânci.

Dacă vrei să cureți fructele în chiuvetă, asigură-te că aceasta este dezinfectată corespuzător. Umple 2/3 din chiuvetă cu apă rece, însă asigură-te că lași loc și pentru fructe. Așadar, pune apă în funcție de cantitatea de fructe pe care ai cumpărat-o. După aceea, pune 3-4 linguri de bicarbonat și amestecă apa pentru a dizolva acel praf alb.

Acum, pune fructele în soluția cu apă și bicarbonat de sodiu și lasă-le să stea 12-15 minute. Poți amesteca de câteva ori pentru a te asigura că fructele sunt curățate uniform.

După ce ai curățat fructele cum trebuie, scoate-le din chiuvetă și lasă-le să se usuce înainte să le consumi. Poți folosi și niște prosoape de hârtie pentru a te asigura că apa este absorbită mai repede.

Sursa: www.cumsa.ro

Similar Posts