Ce trebuie să faci și care sunt pașii pe care să îi ai în vedere, atunci când primești un buchet de flori de la soțul sau de la iubitul tău. Nu trebuie să fii o expertă în florărit, ci doar să iei în considerare sfaturile noastre.

Primul pas este să te asiguri că vaza în care pui noile flori este curată și nu are resturi de la alte flori. Vorbim de acele frunze uscate și lipite de pereții vazelor, așa că mare atenție atunci când le cureți.

După ce te-ai asigurat că vaza este curată, este momentul să te ocupi și de buchetul de flori. În nici un caz, nu trebuie să pui buchetul în vază și cu asta basta. Exclus!

Scurtarea tijelor

Buchetul de flori pe care îl pui în vază se va desface și fiecare fir de floare va fi scurtat cu aproximativ 3 cm. Mare atenție! Îți recomandăm să tai firul sub jet de apă rece și să folosești un cuțit sau o foarfecă ascuțită, astfel încât să nu distrugi tija pentru că vei distruge și vasele prin care apa ajunge la floare.

Cum tai firele florilor

Foarte important este ca tăietura să fie făcută la un unghi de 45 de grade, deoarece vei hrăni suprafața tijei prin care floarea se hrănește!

Dimensiunea vazei

După ce ai tăiat firele de flori, va trebui să le pui în vază. Mai trebuie să știi că va fi necesară o vază mai mare, astfel încât să nu înghesui firele de flori. Dacă aerul nu circulă printre flori, acestea se vor ofili mai repede.

Câtă apă pui în vază

Și nivelul de apă pe care îl pui în vază este foarte important, iar acesta nu trebuie să depășească 10 cm. Mai mult, apa va trebui schimbată o dată la 2 zile, însă îți recomandăm să speli bine vaza. În același timp, va trebui să mai tai din firele de flori, tot la un unghi de 45 de grade.

Conservant pentru flori

Poți realiza acasă un conservant pentru flori din ingrediente pe care le ai la îndemână. Iată de ce ai nevoie:
– o linguriță de zahăr
– o linguriță de înălbitor (clor)
– 2 lingurițe zeamă de lamaie

Zahărul hrănește planta, înălbitorul luptă împotriva bacteriilor, iar zeama de lămâie echilibrează pH-ul din apa în care stau florile.

Sursa: www.cumsa.ro

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *