Căldura excesivă produce stări de moleșeală și poate ajunge chiar să îți ia din energia de peste zi. Suntem siguri că știți însă aceste lucruri și că și voi vă doriți să știți care sunt acele câteva lucruri pe care le puteți face pentru ca în locuința voastră să se păstreze o temperatură confortabilă pe timpul verii.

Acoperă geamurile

În timpul sezonului cald, atunci când temperaturile de afară depășesc limita bunului simț, este recomandat să nu lași geamurile total neacoperite. Motivul este unul cât se poate de simplu, această practică urmând să nu îți aducă numai lumină naturală în casă, ci și multă căldură.

Poți apela la niște draperii sau la jaluzele deschise la culoare, care vor reduce cantitatea de căldură care va intra în locuința ta. Atenție însă, nu este deloc o idee bună să acoperi geamurile cu materiale închise la culoare, acestea atrăgând căldura.

De asemenea, dacă îți dorești să mergi și mai departe, poți acoperi geamurile cu folie de aluminiu. Bineînțeles, nu uita nici să închizi geamurile în mijlocul zilei, atunci când căldura de afară este cea mai mare. Dacă îți dorești aer curat în locuința ta, poți lăsa geamurile deschise pe timpul nopții, atunci când și afară este mai răcoare.

Închide sursele de căldură

Prin surse de căldură înțelegem toate acele obiecte care folosesc electricitate pentru a putea funcționa. Este recomandat ca în timpul sezonului cald toate aceste surse de căldură să fie cât mai puțin utilizate. Mai mult decât atât, atunci când nu sunt puse în funcțiune, cel mai bine este să le scoți din priză.

Spre exemplu, haideți să ne îndreptăm atenția către laptop. Dacă știi că nu îl vei folosi pentru următoarele câteva ore, cel mai bine este să îl închizi, nu să îl lași în stand-by.

Aspiratorul este o altă sursă de căldură importantă pentru locuința ta! Potrivit specialiștilor, în timpul verii este recomandată folosirea lui fie dimineața, fie seara, atunci când căldura nu mai este atât de mare.

De asemenea, nu lăsa televizorul deschis pentru ore în șir dacă tu nu ești în acea cameră pentru a te uita la emisiunile sau serialele preferate. Toate aceste aparate emană căldură atunci când sunt folosite, așa că cel mai bine ar fi să nu le folosești prea mult în timpul verii.

Mai multe plante

Ei bine, un colț verde al locuinței tale se va dovedi cu adevărat util în timpul verii. Plantele nu numai că vor înfrumuseța aspectul locuinței, dar vor menține și răcoarea.

Explicația este foarte simplă, în timpul procesului de transpirație plantele pierd apă, ceea ce face ca atmosfera din camera în care se află să fie mai răcoroasă. În același timp, aerul va fi mult mai curat! Dacă nu știi la ce plante să apelezi, îți poți îndrepta atenția către o ferigă, un ficus sau o aloe vera.

Trucuri folositoare

Te-ai întrebat vreodată dacă lenjeria de pat pe care o folosești este una potrivită pentru vară?! Ei bine, îți spunem că în timpul sezonului cald este indicat să folosești o lenjerie de pat din bumbac sau satin, care permit pielii să respire și care te vor face să transpiri mai puțin în timpul nopții.

Ți se pare că perna pe care dormi degajă căldură? Învelește perna în pungi de plastic și pune-o la congelator pentru două sau trei ore. Efectul de răcorire este garantat!

Nu în cele din urmă, acordă o atenție sporită și izolării locuinței tale. Este important ca locuința să fie bine izolată termic pentru a respinge căldura în timpul verii și pentru a o reține la interior pe timpul iernii!

Sursa: www.cumsa.ro

Similar Posts