Cu suficientă motivație și o voință puternică, oricine își poate extinde abilitățile mentale și poate deveni mai inteligent. Adoptarea de noi obiceiuri în rutina zilnică și furnizarea de stimuli intelectuali te pot ajuta să devii mai inteligent.

Iată 10 metode simple:

1. Fii deschis la lucruri noi

Pentru a crea noi conexiuni în creier, este necesar să avem în mod constant noi experiențe și informații. Cercetătorii spun că cei care se adaptează ușor la lucrurile și situațiile noi sunt mai inteligenți.

2. Vizitează locuri noi

Fie că mergi într-un magazin nou sau încerci un alt traseu în drum spre casă ori călătorești într-o altă țară, schimbarea locurilor este benefică pentru creier.

3. Învață lucruri noi chiar dacă ești adult

În timp ce educația este o experiență benefică pe tot parcursul copilăriei și adolescenței, adulții își subestimează adesea capacitatea de a învăța lucruri și abilități noi.

4. Fă sport

Nu contează ce sport faci, doar mișcă-te. Cel mai important lucru este că vă ridicați ritmul cardiac. O mai bună circulație a sângelui crește capacitatea creierului de a acumula și procesa noi cunoștințe.

5. Cântă la un instrument

Mai multe studii au demonstrat că cei care cântă la instrumente muzicale au o capacitate cerebrală mai dezvoltată.

6. Desenează sau pictează

Aceste activități dezvoltă imaginația și stimulează creativitatea. De asemenea, ajută creierul să se elibereze de stres.

7. Învață o limbă nouă

Deși pare incredibil, studiind și învățând o limbă străină poți deveni mai inteligent. Aceasta este concluzia a numeroase studii efectuate de universități de renume.

8. Citește

Cititul este cel mai simplu mod de a stimula activitatea creierului. De asemenea, ajută la îmbogățirea vocabularului, te ajută să te exprimi corect și să ai o “eleganță” în vorbire și în scriere.

9. Antrenează-ți creierul

Cărțile și internetul oferă o varietate de jocuri și exerciții pentru antrenarea creierului. Ba mai mult, unele jocuri le puteți juca cu prietenii. Tot ce trebuie să faceți este să alegeți un tip de joc care vă place; poate fi sudoku, completarea integramelor sau șah.

10. Urmărește sau citește povești cu detectivi

Poate suna de necrezut, dar mai multe studii au arătat că este o provocare utilă pentru creier să încercăm să ne dăm seama cine este vinovatul din poveștile cu detectivi pe care le vedem la TV sau le citim.

Sursa: www.atlas-geografic.net

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *