De câțiva ani deja, fiecare clip de pe YouTube este precedat de o avalanșă de reclame. Astfel, utilizatorii au început să caute alternative pentru a se proteja de aceste reclame intruzive. Unii apelează la software de ad-blocking, alții preferă să plătească pentru YouTube Premium. Totuși, aceste metode sunt prea complicate, când rezolvarea era foarte simplă. Totul poate fi evitat cu o simplă apăsare de buton.

YouTube nu mai afișează reclame dacă introduci un singur caracter în link

Nu, nu este vorba despre apăsarea butonului „Skip Ad”. Poți evita reclamele pe YouTube prin adăugarea unui singur caracter în link-ul din browser. Practic, YouTube pare să aibă un ad-blocker integrat. Un utilizator de Reddit a descoperit că dacă adaugi după youtube.com încă un punct și apoi continuă link-ul obișnuit, clipul continuă să fie redat fără probleme, însă anumite părți ale site-ului sunt „stricate”. Printre cele stricate se află și sistemul care livrează reclame.

Această soluție funcționează în varianta desktop, însă poate fi folosită și pe mobil. Tot ce trebuie să faci pe telefon este să ceri din browser (Chrome, sau oricare altul) varianta desktop a site-ului. Apoi poți adăuga în link acel punct, care elimină accesul la reclame. Aveți grijă, însă. În timp ce reclamele vor fi ascunse, alte secțiuni ale site-ului s-ar putea să nu funcționeze foarte bine. Setările personale, precum alegerea de a folosi interfața „Dark Mode” se strică imediat ce modifici link-ul.

De exemplu, dacă link-ul original este:

  • https://www.youtube.com/watch?v=XacCPqvW7KY

link-ul modificat va fi:

  • https://www.youtube.com./watch?v=XacCPqvW7KY

Probabil că cei care sunt prea enervați de reclame nu vor fi însă deranjați de astfel de probleme. De altfel, soluțiile „la cheie” precum ad-blocker-ele vor fi probabil în continuare preferate pentru a bloca reclamele pe YouTube. Cei care folosesc predominant YouTube pe Android au de multă vreme aplicația YouTube Vanced, care oferă multe dintre avantajele obișnuite ale serviciului, fără reclame.

De altfel, multe dintre funcțiile Premium sunt de asemenea disponibile în YouTube Vanced.

Sursa: www.go4it.ro

Similar Posts

1 Comment

  1. Pontul ăsta este destul de vechi (2020) și se pare că youtube a „rezolvat” problema, dar aplicația „Vanced kit” pentru telefoane mobile este foarte bună și rezolvă o problemă mai veche a youtub-ului de pe telefoane mobile, play cu ecranul închis, care este chiar mișto

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *