În zilele caniculare ai face orice să eviți creșterea temperaturii din casă, așa că preferi să nu gătești pentru a evita folosirea cuptorului sau a aragazului? Există, însă, o mulțime de rețete gustoase și sănătoase, care pot fi preparate fără ajutorul focului.

Aceste preparate sunt rapid și ușor de preparat, dar și foarte sănătoase.

1. Taco fără carne gata în 10 minute

Sursa: thecheekychickpea.com

În mod normal, un taco va conține carne tocată, însă când temperaturile sunt foarte ridicate poți să încerci și o varianta mai light a acestui preparat. În plus, îți va lua doar 10 minute să faci acest preparat delicios.

Că să prepari acest taco ai nevoie de nuci mixate grosier în robotul de bucătărie. Acestea vor înlocui carnea, însă nu te gândi că va fi un preparat lipsit de gust. După ce ai mixat nucile, acestea se pun într-un castron. În robot se mixează roșii uscate la soare cu ardei roșu, usturoi, boia afumată, chimen pudra, pudra de chilli, fulgi de drojdie inactivă (opțional) și puțină apă cât să formezi o pastă cremoasa. Această pastă se amestecă cu nucile mixate și ai obținut umplutura pentru taco.

2. Pachețele de vară cu legume și sos picant de unt de arahide

Sursa: simple-veganista.com

Pachețelele de vară cu foi de orez și frunze de salată sunt foarte versatile. Dacă le asociezi cu un sos picant cu unt de arahide, te vei bucura de o mulțime de arome care îți încântă papilele gustative.

Taie mai multe legume în bețișoare: ardei roșu, morcovi, castraveți, ceapă roșie, avocado și învelește-le în foi de orez sau frunze de salată verde.

Aceste pachetele se pot servi cu un sos de unt de arahide: amestecă unt de arahide cu sos de soia, puțin usturoi, pastă de chilli sau fulgi de chilli și puțină apă, cât să capete consistența dorită.

3. Gazpacho cu castravete și busuioc

Sursa: assets.bonappetit.com

Într-un blender, amestecă roșiile, ardeiul gras, castravetele, usturoiul, jumătate din ceapă roșie și jumătate din cantitatea de busuioc. Prepară un piure din toate aceste ingrediente, folosind blenderul, 5-10 minute. Asezonează apoi cu sare și piper, după gust, și pornește iar blenderul.

Pune gaspacho în boluri și asezonează cu ceapa și cu busuiocul rămase, precum și cu roșiile cherry și cu un strop de ulei de măsline. Servește imediat.

4. Salată de vara de dovlecei cu semințe de pin și parmezan

Sursa: mayihavethatrecipe.com

Prospețimea dovleceilor și gustul fin, dulce al cașcavalului ne fac să pășim câte puțîn in bucătăria italienească de unde vine de fapt acest preparat.

Se amestecă într-un bol dovleceii și semințele de pin. Separat, într-un alt vas se combină sarea, piperul cu uleiul de măsline și sucul proaspăt de lămâie. Peste salata de dovlecei și semințele de pin se adaugă dressing-ul răcoritor și abia apoi parmezanul care se dă mai întâi pe răzătoare.

5. Salata grecească

Sursa: seriouseats.com

Ce poate să fie mai răcoritor într-o seară toridă de vară decât o salată cu castraveți, roșii gustoase, țelină apio, măsline kalamata, salată crocantă, puțină ceapă, frunze proaspete de mentă și brânză feta presărată deasupra?

Că să faci un dressing special, poți să folosești tahina cu ulei de măsline, zeamă de lămâie, usturoi, sare și piper negru.

6. Salată de ton

Sursa: ea.md

Se toacă mărunt salată verde și se dă deoparte. Se taie roșiile felii, ardeiul gras se taie în cubulețe mărunte și se amestecă împreună cu salata verde. Adăugăm sucul de lămâie și amestecăm din nou. Se adaugă ulei (se poate folosi și ulei de floarea soarelui) și la final, tonul. Condimentăm cu sare.

Se poate servi alături de crutoane sau se poate adaugă și ceapă după preferințe.

7. Tartă cu fructe

Sursa: biancazapatka.com

Acestă tartă poate fi gătită cu orice tip de fructe doriți, cu cât diversificați mai mult, cu atât rețeta va fi mai gustoasă.

Se înmoaie piscoturi rând pe rând în compot și se așează în tavă. Se toarnă praf de cremă și zahăr vanilat într-un castron cu lapte și se amestecă aproximativ 3 minute. Se întinde crema peste pișcoturi, cât mai uniform, cu o spatulă umedă. Fructele (kiwi, portocale, banane, grepfrut, struguri, nectarine) se taie felii. Dacă folosiți mere, pere, nectarine – adică fructe care oxidează – acestea trebuie stropite cu zeamă de lămâie și apoi acoperite cu zahăr vanilat.

Blatul se ornează cu fructe și cu dulceață de gutui. Tarta cu fructe trebuie păstrată la rece pentru a fi gustoasă și fragedă.

Poftă bună!

Similar Posts