Una dintre cele mai insolite povești intrate recent pe Netflix, „Pasiune în orașul înghețat” / „Serebryanye konki” / „The Silver Skates” (2020) ocupă deja un loc special în preferințele cinefililor.

O poveste aparte și plină de imaginație plasată exact la trecerea în anul 1900, filmul rusesc semnat de Michael Lockshin vorbește despre cutezanță, despre prejudecăți și împărțiri sociale, despre discriminări, dar și despre curajul de-a le învinge pe toate în numele iubirii.

În pragul secolului al XX-lea, chiar în anul 1900, Matvei (Fedor Fedotov) și Alisa (Sonia Priss), doi tineri din Sankt Petersburg cum nu se poate mai diferiți, trăiesc o poveste extraordinară. În ciuda tuturor obstacolelor, destinele lor se împletesc cu o forță în stare să doboare aranjamente familiale, prejudecăți paterne și aparentul contratimp permanent în care se găsesc eroii.

Întâlnirea plină de sensibilitate dintre cei doi, râurile și canalele înghețate ale orașului, balurile pe patine, evenimentele orașului și felinarele care îmbracă totul într-o lumină romantică dau filmului o savoare deosebită. Distribuția carismatică și umorul se adaugă acestei povești decorative filmate în Leningradul de azi din ianuarie până în mai 2019.

Pelicula a avut și o lansare limitată în cinematografe (din cauza pandemiei COVID-19), premiera fiind programată pentru 10 decembrie 2020. Filmul a strâns peste 100 de milioane de ruble în weekendul de deschidere și a avut încasări totale de peste 6,5 milioane de dolari, dar a avut și un buget impresionant, de 500 de milioane de ruble, care s-a reflectat din plin în crearea atmosferei feerice și a multiplelor efecte speciale ale filmului.

Sursa: www.tvmania.ro

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *