OK, poate titlul ar trebui reformulat într-o direcție mai realistă, și anume, cum să arăți bine în majoritatea pozelor, pentru că întotdeauna se pot ivi acele imagini care ar putea fi folosite în defavoarea ta.

Însă, sfaturile de mai jos te vor ajuta să fii mai fotogenică!

1. Zâmbește!

Să știi că e posibil ca buzele țuguiate în poză să nu mai fie la modă peste 10 ani! Dacă îți dorești ca frumusețea pozelor tale să treacă testul timpului, încearcă să zâmbești frumos în fața camerei. Unele persoane arată bine cu gura până la urechi, în timp ce altora un zâmbet larg le strică toată estetica feței (modele de catwalk precum Cara Delevingne sunt un exemplu bun în acest sens). Dar sunt convinsă că îți cunoști limitele, din experiențele anterioare.

2. Stai dreaptă!

Indiferent de înălțimea ta, că porți tocuri sau nu, că ești poziționată în scara măgarului sau că ești cea mai înaltă din grup, această regulă rămâne valabilă: stai dreaptă! Ca și cum ai privi în zare, ca și cum un fir transparent te-ar trage în sus prin mijlocul capului, ca și cum toată existența ta ar depinde de faptul că ai umerii aduși ușor spre spate și pieptul înainte.

Știu, sună oarecum dramatic, dar o poză reușită poate cere mici sacrificii. Iar o postură bună denotă o formă fizică de invidiat, încredere în sine și vitalitate. Bine, nu exagera. Adică, nu trebuie să arăți ca și cum ai fi pe cale să spui poezia la grădiniță… Pentru inspirație caută poze cu Miss World. Orice Miss World.

3. Cunoaște-ți unghiurile bune

Oricât ar fi de blamate, selfie-urile au și ele o parte bună. Și anume, te învață despre unghiurile care-ți sunt favorabile și îți dezvăluie laturile tale mai puțin plăcute. La propriu. Doar nu mai e niciun secret! Nu suntem simetrice, iar partea stângă a feței e doar geamănă cu partea dreaptă, însă nu e identică. Deci, cunoaște-ți unghiurile favorabile și exploatează-le cu fiecare ocazie!

4. Bărbia sus!

Dar nu foarte, foarte sus… pentru poze reușite, bărbia trebuie să fie paralelă cu pământul, pentru ca fața ta să capete cât mai mult lumină. Dacă bărbia e prea jos, riști să pățești „efectul de bărbie dublă” și să îți accentuezi cearcănele. Iar dacă e prea sus, vei avea imortalizată pentru posteritate o poză în care pari că te rogi.

5. Expiră!

Dacă tot am vorbit despre postură și despre barbie, deoarece e drăguț să exprimi încredere și bună dispoziție în poze, atunci trebuie să menționez și că în pozele cele mai reușite, modelul expiră! E ușor să arăți ca un soldățel atunci când te concentrezi să stai dreapta și te rogi ca șuvița rebelă să nu îți cadă în ochi. Așa cum la pilates efortul se face pe expirație, și în poze, după ce eliberezi aerul din piept, vei oferi senzația că ești mai relaxată.

6. Privește mai sus de obiectiv

Atunci când privești puțin (dar puțin!) mai sus de obiectiv, vei da impresia că te uiți direct în cameră! E un efect foarte interesant, care funcționează de fiecare dată. Pentru a-l testa, experimentează acest truc de mai multe ori înainte să faci poze care știi că vor ajunge pe Facebook sau Instagram.

7. E OK să zici „nu”

Știi persoane cărora nu le place să facă poze deloc? Sau, ți s-a întâmplat să observi în poze fete care zâmbesc forțat, alăturate unor perechi triste de ochi? Dincolo de imagini sunt oameni, și dincolo de poza ta de profil, ești tu! Iar atunci când nu ești fericită, acest lucru se reflectă chiar și în selfie-uri! E OK să refuzi o poză dacă nu te simți în formă!

Sursa: www.elle.ro

Similar Posts