Un palton de bună calitate este esențial pentru anotimpul rece, dar investiția într-o piesă atemporală și de cea mai bună calitate nu este întotdeauna cea mai ieftină. Pentru a te asigura că o astfel de investiție este profitabilă pe termen lung, soluția cea mai bună este să mizezi pe paltoane clasice care nu vor ieși niciodată din tendințe și pe care le poți combina cu cele mai multe piese din garderoba ta.

Așadar, îți ieșim în întâmpinare cu o selecție a celor mai importante paltoane clasice care se numără printre tendințele sezonului toamnă-iarnă 2021 și care îți vor fi un aliat de nădejde mulți ani de acum încolo.

Paltonul masculin

Woman in Black Coat Standing on Brown Grass Field

Croielile structurate joacă de mult timp un rol deosebit de important în garderoba unei femei, astfel încât un palton de inspirație masculină este la fel de popular astăzi precum un sacou de aceeași factură. Cu o astfel de piesă vei face întotdeauna o impresie puternică și serioasă, se potrivește în orice situație și poate fi completarea perfectă nu numai pentru o pereche de pantaloni, ci și pentru o rochie sau o fustă romantică.

Trenciul

Man in Brown Coat Strumming Brown Acoustic Guitar

Trenciul este, dacă se poate spune așa, cel mai clasic dintre paltoane, el fiind creat inițial de Burberry, în urmă cu peste o sută de ani, ca parte a uniformei militare britanice. Unul dintre motivele pentru care a devenit cu rapiditate popular și considerat o piesă ce nu poate lipsi din niciun șifonier, feminin sau masculin, este materialul impermeabil din care este confecționat și versatilitatea sa. Elementele militare nelipsite, precum benzile de la mâneci și centura din talie, îi conferă un aspect fresh și contemporan ce nu va ieși niciodată din tendințe.

Paltonul cu guler șal

Un palton cu guler șal emană eleganța plină de nonșalanță a anilor ’90, perioadă revenită în tendințele de sezon. Acest mantou arată și sofisticat și casual în același timp și poate fi purtat cu cele mai diverse outfit-uri. Punctul său forte este gulerul care, în ciuda esteticii sale minimaliste, asigură un farmec cu totul aparte. O piesă de neratat și un clasic absolut prin simplitatea sa.

Paltonul matlasat

A Woman in Winter Clothing on a View Deck

Când temperaturile scad simțitor, nimic nu-ți va ține la fel de cald ca o haină din puf matlasată. Această tendință casual este, din fericire, disponibilă acum peste tot și în variante ultra stylish ce au devenit în timp un adevărat clasic. Iar datorită croielii sale supradimensionate, acest tip de palton este ideal și pentru suprapuneri cool de toamnă-iarnă.

Mantoul Teddybear

Serious woman reading book on street

Hainele din blană naturală ne-au încălzit mulți ani dar nu mai sunt o alegere responsabilă. În locul lor au apărut paltoanele din pluș sau din blană artificială, alternative mult mai prietenoase cu animalele și cel puțin la fel de confortabile, călduroase și cool. Îți vor conferi întotdeauna un touch fresh și modern, dar elegant, fără a fi însă ostentative și obositoare.

Cumpără responsabil achiziționand piese timeless de care te vei bucura sezoane de-a rândul!

Sursa: www.elle.ro | Georgescu Daria

Similar Posts