Este foarte frustrant să nu reușești să adormi, mai ales când știi că ai multe lucruri de făcut a doua zi. Din fericire, poți identifica lucrurile care îți cauzează această problemă și le poți schimba.

1. Sport seara târziu

Dacă îți place să îți închei ziua cu activitate fizică, încearcă să faci sport cu cel puțin două ore înainte de culcare. Chiar mai bine, însă, ar fi să faci dimineața. Un studiu efectuat de Runners World a arătat că persoanele care au făcut sport înainte de prânz s-au trezit de mai puține ori în timpul nopții.

2. Țelină la masa de seară

Deși este slabă în calorii și pare ideală pentru cină, țelina este un diuretic natural. Dacă o mănânci cu doar o oră-două înainte de culcare, cel mai probabil te va face să mergi foarte des la toaletă în timpul nopții. Nu renunța la țelină, însă mai bine consum-o la prânz.

3. Mâncarea picantă

Mâncărurile picante par potrivite pentru cină, însă nu te vor ajuta deloc să adormi. Ele îți vor accelera metabolismul și activitatea creierului și vor produce acid în stomac, o cauză principală a balonării și arsurilor gastrice. Dacă vrei să mănânci ceva picant, încearcă să o faci cu cel puțin 2-3 ore înainte să te culci.

4. Carnea roșie

Deși este o sursă bună de proteine și fier, asigură-te că o consumi cu cel puțin două ore înainte de culcare. Proteinele și grăsimea din carnea roșie se digeră foarte încet, iar tu te vei simți plină mult timp după ce o mănânci – îți va fi foarte greu să adormi când ai stomacul plin.

5. Alcoolul

Poate fi plăcut să bei un pahar sau două de vin pentru a te relaxa, dar acesta s-ar putea să fie chiar motivul pentru care ești atât de obosită. Alcoolul îți crește temporar nivelul de serotonină și zaharuri, care, la rândul lor, îți cresc nivelul de energie și te înveselesc. Mai târziu, însă, acestea scad la fel de repede cum au crescut și acest lucru duce la deshidratare, deci la o noapte destul de agitată. Bea paharul de vin cu cel puțin trei ore înainte de culcare pentru a-i permite corpului tău să își regăsească echilibrul.

6. Înghețată după cină

Nimic nu e mai plăcut decât un bol de înghețată după masa de seară, dar cu siguranță nu te va ajuta să adormi. Nivelul ridicat de zahăr din acest desert te va ține trează și îți poate cauza chiar și coșmaruri. Să nu mai vorbim de numărul de calorii pe care îl conține înghețata, pe care în niciun caz nu ar trebui să îl consumi seara.

7. Cafeaua

E tentant să bei o cafea caldă înainte de culcare, dar cofeina îți va pune mari probleme când vei încerca să adormi. Ai putea să încerci să bei o variantă fără cofeină, dar și să o înlocuiești cu o cană de lapte cald, care va fi mai benefic pentru digestie.

8. Ciocolată

Nivelul ridicat de zahăr îți va da prea multă energie înainte de culcare, iar același lucru va fi cauzat de cofeina din ciocolată. Dacă nu poți rezista și vrei neapărat să mănânci niște ciocolată, încearcă ciocolata albă – conține mai puțină cofeină.

Sursa: www.elle.ro

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *