Începe să fie cam frig afară și sincer, când mă uit pe geam, mi se pare că mai e foarte puțin timp până când voi asculta la radio „Driving home for Christmas” până acasă. Nu-i așa că atmosfera asta e cam potrivită pentru un vin fiert și o companie plăcută?

Iată cea mai bună rețetă de vin fiert!

Ingrediente:

  • 1 sticlă de vin roșu
  • 2 clementine
  • 1/2 lămâie
  • 1/2 lime
  • 100 g zahăr pudră
  • 3 cuișoare
  • 1/2 baton de scorțișoară
  • 1 foaie de dafin proaspăt
  • 1 linguriță nucșoară
  • 1/2 păstaie de vanilie
  • 1 bucată de anason stelat

Metodă de preparare:

  1. Curată clementinele, lămâia și lime-ul cu un curățitor. Ai grijă că bucățile de coajă să fie cât mai mari.
  2. Pune zahărul într-o oală pentru sosuri, la foc mediu. Adaugă bucățile de coajă și stoarce sucul de la clementine.
  3. Adaugă cuișoarele, batonul de scorțișoară, foaia de dafin și lingurițele de nucșoară. Taie pe lungime pastaia de vanilie și adaug-o și pe această. Adaugă vin cât să acopere zahărul. Lasă totul să fiarbă la foc mic până când zahărul se dizolvă complet, iar apoi dă în clocot. Lasă totul să clocotească timp de 5 minute, sau până ce se transformă într-un sirop gros.
  4. Când siropul este gata, dă focul la minimum și adaugă anasonul stelat și restul vinului. Încălzește puțin vinul și după 5 minute toarnă-l în căni rezistente la căldură.

Servește cu plăcere!

Sursa: www.foodstory.ro

Similar Posts