Află ce ar trebui să faci pentru a te asigura că bradul va „supraviețui” pe perioada sărbătorilor și că nu va fi darâmant de pisica ta. De ce sunt pisicile atrase și cum ar trebui să le ții departe.

După cum bine știm, pisicile sunt atrase de bradul de Crăciun, iar pentru ca acesta să „supraviețuiască” pe perioada sărbătorilor ar fi bine să știi ce să faci.

1. Clopoței la baza bradului

Pisicile sunt atrase și de ornamentele din bradul de Crăciun. Tocmai de aceea, este indicat să pui clopoței la baza bradului, iar globurile să le agăți un pic mai sus. De ce? Ei bine, clopoțeii te vor anunța că pisica ta da târcoale bradului, așa că o vei putea opri la timp.

În cazul în care folosești beteală pentru brad, ar fi bine să renunți la acest obicei dacă ai o pisica. Animalul tău va fi tentat să o mănânce și va deveni o problema, așa că va trebui să vizitezi cabinetul veterinalului pentru a o putea scoate din stomacul pisicii.

2. Conuri de brad

O soluție pentru a ține pisica departe de brad este să pui conuri la baza acestuia, însă înainte de a face asta să pulverizezi oțet de mere pe acestea. Pisicile urăsc acest miros, așa că vor evita bradul de Crăciun.

3. Coji de portocale

Totodată, poți folosi și cojile de portocale pentru a ține pisicile departe. Acestea urăsc acest miros și animalele tale vor evita bradul. Bineînțeles, nu ar fi rău să mai arunci o privire din când în când pentru a te asigura că acesta nu va fi dărâmat.

4. Ulei esențial

O alternativă la cojile de portocale va fi să faci o soluție din câteva picături de ulei esențial de Citronella pe care să le pui în 250 ml de apă. Pulverizează soluția pe bradul tău pentru a ține animalul de companie departe.

5. Husă pentru suportul bradului

Pisica ta ar putea fi tentată să se joace cu suportul de brad. Pentru a evita această problema, poți cumpără o husă cu care să acoperi acel suport și astfel te asiguri că prietenul tău imblanit îl va evita.

6. Fixează bradul

Totodată, ar fi bine să îndepărtezi orice „trambulină” din zona. Adică pune bradul într-un loc unde nu există mobilier de pe care pisica ta ar putea sări direct în brad. Mai mult, ar fi bine să fixezi bradul de perete, pentru a te asigura că acesta nu va cădea.

Sursa: www.cumsa.ro

Similar Posts