Sursa: payload.com

Chefirul este o b?utur? fermentat?, originar? din Tibet sau Caucazul de Nord, folosindu-se lapte de vac? sau de capr?. Pentru preparare, se adaug? granule de chefir în lapte (bacterii lactice, drojdie etc.), potrivit Healthline.

B?utura are multe beneficii pentru s?n?tate, printre care ?i sc?derea colesterolului ?i reducerea inflama?iei. Oamenii de ?tiin??, de?i cuno?teau faptul c? b?utura fermentat? are propriet??i antimicrobiene, nu erau siguri de modul în care consumul de chefir inhib? dezvoltarea bacteriilor care cauzeaz? boli.

Ce au descoperit cercet?torii

Cercet?torii de la Universitatea Ben-Gurion din Negev (BGU), Beer ?eva, Israel, au descoperit c? un tip de drojdie din chefir secret? o molecul? care inhib? comunicarea dintre bacterii, scrie Medical News Today. Ini?ial, oamenii de ?tiin?? au ?tiut c? anumite plante ?i alge produc acel compus ?i este pentru prima dat? când îl g?sesc în drojdia de chefir.

Bacteriile cauzatoare de boli

Cercet?torii au descoperit c? acel compus din chefir a avut un efect inhibitor asupra comunic?rii dintre bacterii, cum ar fi:

  • Pseudomonas aeruginosa, care provoac? pneumonie
  • Salmonella enterica, responsabil? pentru infec?ia alimentar?
  • Staphylococcus aureus, care poate declan?a septicemie
  • V. cholerae, care provoac? holera
  • Studiul a ap?rut în revista de specialitate BMC Microbiome.

Aceste rezultate sunt de luat în calcul deoarece este prima demonstra?ie care arat? c? prezen?a bacteriilor patogene la om poate fi atenuat? de substan?ele g?site în produsele lactate, cum ar fi iaurtul sau chefirul?, a declarat autorul principal al lucr?rii, prof. Raz Jelinek.

Bacteriile, înc? rezistente la antibiotice

O cantitate considerabil? de bacterii Salmonella ?i Campylobacter (responsabil? de bolile diareice) este înc? rezistent? la antibioticele administrate în mod obi?nuit la oameni ?i animale, la fel ca în anii preceden?i, potrivit unui raport publicat de Centrul European pentru Prevenirea ?i Controlul Bolilor (ECDC) ?i Autoritatea European? pentru Siguran?a Alimentar? (EFSA).

Sursa: www.alphanews.ro

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *