În zilele caniculare ai face orice s? evi?i cre?terea temperaturii din cas?, a?a c? preferi s? nu g?te?ti pentru a evita folosirea cuptorului sau a aragazului? Exist?, îns?, o mul?ime de re?ete gustoase ?i s?n?toase, care pot fi preparate f?r? ajutorul focului.

Aceste preparate sunt rapid ?i u?or de preparat, dar ?i foarte s?n?toase.

1. Taco f?r? carne gata în 10 minute

Sursa: thecheekychickpea.com

În mod normal, un taco va con?ine carne tocat?, îns? când temperaturile sunt foarte ridicate po?i s? încerci ?i o varianta mai light a acestui preparat. În plus, î?i va lua doar 10 minute s? faci acest preparat delicios.

C? s? prepari acest taco ai nevoie de nuci mixate grosier în robotul de buc?t?rie. Acestea vor înlocui carnea, îns? nu te gândi c? va fi un preparat lipsit de gust. Dup? ce ai mixat nucile, acestea se pun într-un castron. În robot se mixeaz? ro?ii uscate la soare cu ardei ro?u, usturoi, boia afumat?, chimen pudra, pudra de chilli, fulgi de drojdie inactiv? (op?ional) ?i pu?in? ap? cât s? formezi o past? cremoasa. Aceast? past? se amestec? cu nucile mixate ?i ai ob?inut umplutura pentru taco.

2. Pache?ele de var? cu legume ?i sos picant de unt de arahide

Sursa: simple-veganista.com

Pache?elele de var? cu foi de orez ?i frunze de salat? sunt foarte versatile. Dac? le asociezi cu un sos picant cu unt de arahide, te vei bucura de o mul?ime de arome care î?i încânt? papilele gustative.

Taie mai multe legume în be?i?oare: ardei ro?u, morcovi, castrave?i, ceap? ro?ie, avocado ?i învele?te-le în foi de orez sau frunze de salat? verde.

Aceste pachetele se pot servi cu un sos de unt de arahide: amestec? unt de arahide cu sos de soia, pu?in usturoi, past? de chilli sau fulgi de chilli ?i pu?in? ap?, cât s? capete consisten?a dorit?.

3. Gazpacho cu castravete ?i busuioc

Sursa: assets.bonappetit.com

Într-un blender, amestec? ro?iile, ardeiul gras, castravetele, usturoiul, jum?tate din ceap? ro?ie ?i jum?tate din cantitatea de busuioc. Prepar? un piure din toate aceste ingrediente, folosind blenderul, 5-10 minute. Asezoneaz? apoi cu sare ?i piper, dup? gust, ?i porne?te iar blenderul.

Pune gaspacho în boluri ?i asezoneaz? cu ceapa ?i cu busuiocul r?mase, precum ?i cu ro?iile cherry ?i cu un strop de ulei de m?sline. Serve?te imediat.

4. Salat? de vara de dovlecei cu semin?e de pin ?i parmezan

Sursa: mayihavethatrecipe.com

Prospe?imea dovleceilor ?i gustul fin, dulce al ca?cavalului ne fac s? p??im câte pu?în in buc?t?ria italieneasc? de unde vine de fapt acest preparat.

Se amestec? într-un bol dovleceii ?i semin?ele de pin. Separat, într-un alt vas se combin? sarea, piperul cu uleiul de m?sline ?i sucul proasp?t de l?mâie. Peste salata de dovlecei ?i semin?ele de pin se adaug? dressing-ul r?coritor ?i abia apoi parmezanul care se d? mai întâi pe r?z?toare.

5. Salata greceasc?

Sursa: seriouseats.com

Ce poate s? fie mai r?coritor într-o sear? torid? de var? decât o salat? cu castrave?i, ro?ii gustoase, ?elin? apio, m?sline kalamata, salat? crocant?, pu?in? ceap?, frunze proaspete de ment? ?i brânz? feta pres?rat? deasupra?

C? s? faci un dressing special, po?i s? folose?ti tahina cu ulei de m?sline, zeam? de l?mâie, usturoi, sare ?i piper negru.

6. Salat? de ton

Sursa: ea.md

Se toac? m?runt salat? verde ?i se d? deoparte. Se taie ro?iile felii, ardeiul gras se taie în cubule?e m?runte ?i se amestec? împreun? cu salata verde. Ad?ug?m sucul de l?mâie ?i amestec?m din nou. Se adaug? ulei (se poate folosi ?i ulei de floarea soarelui) ?i la final, tonul. Condiment?m cu sare.

Se poate servi al?turi de crutoane sau se poate adaug? ?i ceap? dup? preferin?e.

7. Tart? cu fructe

Sursa: biancazapatka.com

Acest? tart? poate fi g?tit? cu orice tip de fructe dori?i, cu cât diversifica?i mai mult, cu atât re?eta va fi mai gustoas?.

Se înmoaie piscoturi rând pe rând în compot ?i se a?eaz? în tav?. Se toarn? praf de crem? ?i zah?r vanilat într-un castron cu lapte ?i se amestec? aproximativ 3 minute. Se întinde crema peste pi?coturi, cât mai uniform, cu o spatul? umed?. Fructele (kiwi, portocale, banane, grepfrut, struguri, nectarine) se taie felii. Dac? folosi?i mere, pere, nectarine ? adic? fructe care oxideaz? – acestea trebuie stropite cu zeam? de l?mâie ?i apoi acoperite cu zah?r vanilat.

Blatul se orneaz? cu fructe ?i cu dulcea?? de gutui. Tarta cu fructe trebuie p?strat? la rece pentru a fi gustoas? ?i fraged?.

Poft? bun?!

Similar Posts