Începe s? fie cam frig afar? ?i sincer, când m? uit pe geam, mi se pare c? mai e foarte pu?in timp pân? când voi asculta la radio „Driving home for Christmas” pân? acas?. Nu-i a?a c? atmosfera asta e cam potrivit? pentru un vin fiert ?i o companie pl?cut??

Iat? cea mai bun? re?et? de vin fiert!

Ingrediente:

  • 1 sticl? de vin ro?u
  • 2 clementine
  • 1/2 l?mâie
  • 1/2 lime
  • 100 g zah?r pudr?
  • 3 cui?oare
  • 1/2 baton de scor?i?oar?
  • 1 foaie de dafin proasp?t
  • 1 linguri?? nuc?oar?
  • 1/2 p?staie de vanilie
  • 1 bucat? de anason stelat

Metod? de preparare:

  1. Curat? clementinele, l?mâia ?i lime-ul cu un cur??itor. Ai grij? c? buc??ile de coaj? s? fie cât mai mari.
  2. Pune zah?rul într-o oal? pentru sosuri, la foc mediu. Adaug? buc??ile de coaj? ?i stoarce sucul de la clementine.
  3. Adaug? cui?oarele, batonul de scor?i?oar?, foaia de dafin ?i linguri?ele de nuc?oar?. Taie pe lungime pastaia de vanilie ?i adaug-o ?i pe aceast?. Adaug? vin cât s? acopere zah?rul. Las? totul s? fiarb? la foc mic pân? când zah?rul se dizolv? complet, iar apoi d? în clocot. Las? totul s? clocoteasc? timp de 5 minute, sau pân? ce se transform? într-un sirop gros.
  4. Când siropul este gata, d? focul la minimum ?i adaug? anasonul stelat ?i restul vinului. Înc?lze?te pu?in vinul ?i dup? 5 minute toarn?-l în c?ni rezistente la c?ldur?.

Serve?te cu pl?cere!

Sursa: www.foodstory.ro

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *